Ja nedaudz paeksperimentē virtuvē, ikdienu vari padarīt garšīgāku. Nataša aicina pagatavot ierastās kotletes neparastāk – pievienojot gaļai klāt arī auzu pārslas un dārzeņus.
Nepieciešams:
Ap 300g maltā gaļa
2 vidēja lieluma burkāni
1 liels kartupelis
1 maza ola
200 ml auzu pārslas
skābais krējums
dilles, pētersīļi, garšvielas
1 vidēja lieluma sīpols
ķiploks
Pagatavošana:
Auzu pārslām pievienojam krējumu, maisām un skatāmies, lai ir bieza, bet ne sausa masa. Pēc laiciņa krējums savilksies auzu pārslās un būs bieza masa.
Kartupeli, burkanus sarīvējam uz smalkās rīves, sīpolu sīki sagriežam. Maltai gaļai pievienojam kartupeli, burkānus, sīpolu, ķiploku izspiestu caur spiedi, sīki sagrieztus pētersīļus un dilles, garšvielas, 1 olu un auzu pārslas. Kārtīgi izmaisām. Masa iznāk mazliet lipīga, nav stingra. Lai izveidotu kotletītes, es rokas samitrināju aukstā ūdenī, lai nelīp pie rokām, tad kotletītes apviļāju rīvmaizē un liku cepties uz pannas eļļā uz lielas uguns no abām pusēm.
Tad visas apceptās kotletītes kārtoju uz cepampannas un cepu 15 minūtes cepeškrāsnī ap 180 grādiem.
Kotletītes sanāk ārpusē kraukšķīgas, bet iekšā ļoti maigas, sulīgas.