Kotletes
Sastāvdaļas:
Ap 500g maltā gaļa
1/2 glāze auzu pārslas
1/2 paciņa Kāruma svaigā siera
1 maza ola
1 paciņa ‘Vegeta’ garšvielas maltai gaļai
1 liels sīpols
4 lielas ķiploka daiviņas
Pāris ēd.k rudzu rupjie milti apviļāšanai
Ja ir, tad arī dilles, pētersīļi
Pagatavošana:
Auzu pārslas sajaucam ar svaigo sieru.
Ņemam malto gaļu un pievienojam tai garšvielas, sasmalcinātu sīpolu, zaļumus un ķiplokus, kas izspiesti caur spiedi. Kārtīgi izmīcām, pievienojam olu, un tad vēl pamīcām. Pievienojam uzbriedušās pārslas ar svaigo sieru. Izmīcām un ļaujam 30 minūtes pastāvēt ledusskapī.
Pēc tam veidojam kotletes, ko apviļājam rudzu miltos.
Cepam uz pannas nelielā eļļas daudzumā uz lielas uguns no abām pusēm līdz kotletes brūnas. Tas aizņem maz laika, jo nevajag izcept līdz galam.
Pēc tam visas apceptās kotletes kārtojam uz cepamtrauka un cepam cepeškrāsnī apm. 180 grādos, aptuveni 20 minūtes.
Rīsi ar pupiņām
Pa to laiku, kamēr cepās kotletes, uzvārām rīsus, kā arī uzcepam sviesta pupiņas ar ķiplokiem un citrona miziņu un citrona sulu.
Sastāvdaļas:
ap 200g sviesta pupiņas
ap 1 ēd.k sviests
1/2 citrona miziņa un 1 ēd.k citrona sula
4 ķiploka daiviņas
sāls
Pagatavošana:
Liekam pannā sviestu, citrona miziņu, ķiploku (izspiestu caur spiedi), pievienojam sviesta pupiņas. Sautējam un maisām. Pēc 5 minūtēm pievienojam citrona sulu un sāli pēc garšas. Cepam līdz pupiņas gatavas.
Izvārām rīsus un iemaisām gatavajās sviesta pupiņās.
Pasniedzam kopā ar kotletēm.
1 komentārs
Mm, varu iedomāties, ka šādas kotletītes ar sieru ir mīsktākas, sulīgākas.<br>Es esmu darījusi tā, ka kotletēs viducī iepildu siera, sīpola, paprikas gabaliņus, un tad kotletei cepoties, siers jauki izkūst, un paprika dod lielisku garšu un aormātu.