Vārda dienu svin: Mirta, Ziedīte

Natašas Lieldienu kliņģeris

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas:
Sviests vai margarīns 100 g
Ola 1 gab
Milti 500 g
Piens 1 glāze (250ml)
Eļļa 50 ml
Svaigais raugs 50 g
Cukurs 1/2 – 1 glāze
Rozīnes
Viena citrona miziņa
Sāls 1/2 tējk.
1/2 tēj.k kurkuma
1/2 tēj.k kardamons

Pagatavošana:
Raugu ieliek trauciņā, uzberam ap 1 ēd.k cukuru,pa to laiku uzsildām pienu, siltu – ne karstu. Lejam bļodā pienu, pievienojam cukuru, sāli, olu,un izmaisām, tad izmaisām pakusušo raugu, līdz viendabīgai masai. Raugu pievienojam pienam, izmaisām. Izsijājam miltus kopā ar kurkumu un kardamonu, iemaisam piena/rauga bļodā.

Izkausējam sviestu/margarīnu, pielejam eļļu un visu šo lejam bļodā un iemīcam. Rozīnes pirms gatavošanas aplejam ar verdošu ūdeni,tad tās nokāšam un apviļājam miltos.Rozīnes liekam mīklā. Citronam norīvējam miziņu un liekam mīklā. Visu izmīcam un liekam miltus tik, lai mīkla nelīp pie rokām.

Mīklu liekam bļodā, pārklājam ar pārtikas plēvi, tad apsedzam ar dvieli un liekam uzsildītā ap 40 grādiem cepeškrāsnī, kas jau izslēgta. Raudzēju ap 40 minūtēm, tad izmīcu un lieku atpakaļ vēl raudzēties ap 40 minūtēm. Es skatījos, kad mīkla divas reizes palielinajās, tad gatavs.

Uzraudzēto mīklu izņēmu, izveidoju formu un liku cepties 180 grādos 30-40 minūtes.

Gatavu kliņģeri, pārgriezu horizontāli un iesmērēju citrona krēmu,var arī vārīto krēmu ar riekstiem, vai arī iesmērēt ievārījumu, vai pilnīgi bez nekā var atstāt.
Pārkaisīju ar pūdercukuru.

Kliņģeris kalpoja kā gards olu turētājs groziņa vietā.

Dalīties.

1 komentārs

Atbildēt Natālija Atcelt