Vārda dienu svin: Guntra, Ginters, Marianna

Natašas eksperiments: torte-mašīna

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dēls man visu laiku prasīja vai es viņam dzimšanas dienā uzcepšu torti mašīnu, es protams atbildēju kā ir, ka vēl nemāku tādu uzcept.
Bet tomēr bija liela vēlēšanās pārsteigt un iepriecināt dēlu dzimšanas dienā pasniedzot tieši to,ko viņš ļoti vēlas.
Tad nu arī saņēmos un mēģināju uzcept torti mašīnu,neizdevās ļoti skaisti,jo nebija krāsas ar ko iekrāsot un man arī nav tik smalkas konditorejas šprices,lai tiešām būtu perfekti un smuki.
Bet domāju,ka priekš pirmās reizes sanāca pietiekami labi un mašīnai līdzinās.

Vispirms izcepam apaļu biskvītu. Es uz 24cm diametra formu ņēmu 4 olas. Baltumus atdalam no dzeltenumiem. Baltumus putojam ar šķipsniņu sāli,kad jau mazliet saputots,tad pievienojam 1 ēd.k cukuru un putojam līdz stingrām putām. Vēl putojot var pievienot citronskābi, tad labāk putojas. Dzeltenumus putojam ar 3 ēd.k cukura līdz tie klūst gaiši,tad uzmanīgi iemaisam izsijātus miltus 3 ēd.k un 1 ēd.k kartupeļu cieti.

Beigās iecilājam olu baltumus.cepam ap 200 grādiem ap 20-30 minūtēm.
Gatavo biskvītu pārgriežam horizontāli uz pusēm.
Pēc tam nogriežam sānus lai vidus paliek kā četrstūris. Katru nogriezto sānu sadalam vēl trijās daļās.Sanāks 4 trīsstūrīši un 2 četrstūri. Četrstūrus liekam uz galvenā biskvīta apakšas,bet trīstūrīšus liekam tur,kur torti jāizlīdzina,jāpaceļ.

Katru daļu sasmērējam ar krēmu. Man bija 1 porcija vārītais krēms+ 1/2 bundžiņa vārīts iebiezinātais piens+ 150g sviests.
Krēms: 1 olai pievienojam 2 ēd.k cukuru,2 ēd.k miltus un izmaisam līdz viendabīgai masai.Uzsildam 160ml pienu un pielejam olu masai,izmaisam un karsējam ūdens peldē nepārtraukti maisot līdz sabiezē.
Sviestu putojam un lējām pievienojam vārītu iebiezināto pienu,tad pievienojam gatavo,atdzesēto vārīto krēmu,visu saputojam. Gatavs. Liekam ledusskapī,lai mazliet sacietē.

Es iesmērēju biskvītu ar ievārījumu,bet to neiesaku darīt,jo tad biskvīta gabali slīd katrs uz savu pusi,labāk tikai ar krēmu.
Visu torti apsmērējam ar krēmu un liekam saldētavā,tā ātrāk sacietēs.
Lai torte būtu līdzena un vieglāt būtu to dekorēt,es izvārīju olu baltuma krēmu.
1 olas baltumu putojam ar šķipsiņu sāli un šķipsniņu cotronskābi līdz veidojas stingras putas.
Vienlaicīgi vāram sīrupu,kas tos olas baltumus turēs kopā.
50ml ūdenim pievienojam 8 ēd.k cukura un vāram kadas 7-9 minūtes no brīža,kad sāk burbuļot. Sīrups ir gatavs,kad iepilinot to aukstā ūdenī tas saveļas bumbiņā nevis iemaisās ūdenī.
Nepārtraukti putojot olas baltumu,kas jau ir stingrās putās,lēnā strūklakā ielejam šo karsto sīrupu. Tā kā sīrups ir tikko no uguns,tad par olas baltumu nevajag uztraukties,tas nebūs bīstams ēšanai.

Kad viss sīrups ieliets pie olas baltumiem,neapstājamies un putojam vēl kādas 10 minūtes. Pagaidam līdz olbaltuma krēms ir atdzisis un pievienojam atlikušo sviesta/vārītā krēma/iebiezinātā piena krēmu,jo tas palks mazliet pāri. Visu samaisam un atdzesējam. Var jau protams dekorēt arī bez olbaltuma krēma.

Pieliekam mašīnai cepumu riepas. Uzzīmējam ko mākam un ko vēlamies.

Tā kā man nebija nekādas krāsvielas ar ko iekrāsot krēmu, tad torte nesanāca īpaši izcila.
Bet formas ziņā gan es nesūdzos, tas viss gāja pat ļoti labi. Šādi izskatās mans pirmais eksperiments.Kā redziet daudz vēl jāmācās.

Dalīties.

Atstāt Ziņu