Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Mūsmāju klasika – cūkgaļa ar kartupeļiem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas

  • 1 kg. kartupeļi
  • 1 pak. sviesta pupiņas
  • ½ paciņas sviesta
  • Saujiņu ķimenes
  • 1 kg cūkgaļa
  • 1 pak. majonēze
  • Garšvielas
  • 1 sīpols

Mērce

  • 6 -8 ēd. k. klasiskā tomātu mērce
  • 3 ēd. k. medus
  • 3 tēj.k. sojas mērce
  • ķiploks (pēc vajadzības)

Pagatavošana
Cūkgaļu griež šķēlēs liek bļodā un tai pievieno majonēzi, garšvielas (pēc ieskatiem) un sīpolus. Atstāj marinēties uz vairākām stundām.     
Uz cepešpannas kārto četrās daļās sagrieztus kartupeļus un sviesta pupiņas. To visu pārber ar garšvielām, sviesta gabaliņiem un ķimenēm, un kopā ar gaļu liek cepties cepeškrāsnī uz 180 grādiem.

Katliņā vai pannā liek karsēties tomātu mērci un pievieno smalki sarīvētu ķiploku, kad mērce sāk burbuļot pievieno medu un sojas mērci. Pagaida, kad mērce uzvārās un pārlej to uz šķīvī kārtotiem kartupeļiem ar sviesta pupiņām un cūkgaļu.

Dalīties.

Atstāt Ziņu