Vārda dienu svin: Cecīlija, Cilda

Mīļākais zupas grāpītis

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mans mīļais vīriņš dievina un ir gatavs uz visu… dēļ bļodiņas ar auksto zupu!!!
Ērta,laba un pārbaudīta recepte:

Sastāvdaļas: 
5-6 nelielas jaunās bietes 
4 svaigi gurķi
2l kefīrs vai paniņas
gabaliņš piena desa
3 kartupeļi – novārīti
4 olas
5 redīsi
loki, dilles, pētersīlis
1  tējk. sinepes
garšvielas – pipars, sāls, cukurs

Pagatavošana:
Novāra svaigās bietes, sarīvē uz rupjās rīves.Tāpat sagriež svaigos gurķus (ieteicams, Latvijas, lai ir aromātiski), novāra oliņas (atdzesē, noloba, sasmalcina), sagriež desas luņķīti, novāra kartupelīšus, atdzesē, sagriež kubiņos ar ļoti asu nazīti, sagriež smalki redīsiņus, sasmalcina zaļumus. Visu liek katlā, pārlej ar kefīru vai paniņām, piemaisa sinepes, sāli, zaļumus. Ja šķiet par biezu, pievieno vārītu ūdeni vai galda ūdeni (negāzētu). Liek 30 min ledusskapī atdzesēties..Ja grib skābāku, pievieno dažus graudiņus citronskābi  vai citrona sulu.

Pēc tam lej bļodiņās un skatās, kā vīriņa seja atplaukst platā un laimīgā smaidā… Un vēl viens neliels noslēpums –  ja grāpītis ir stipri par daudz diviem, žiks, ņemam talkā orģinālo piegājienu un pagatavojam želantīnu, apjaucam ar kādu 1 zupas porciju atsevišķā trauciņā ,to pašu izdaram ar 2 glāzēm kefīra (varam veidot pa kārtām) un nākamajā rītā pasniedzam mīļotajam desertā aukstās zupas želejkūciņu! Garšo lieliski!


Recepte iesūtīta konkursa “Mana vīrieša mīļākais ēdiens” ietvaros!

Dalīties.

Atstāt Ziņu