Tā kā es nedzīvoju privatmājā un man nav lielu katlu kur pasterizēt konservus (3 l burkās), parasti, kad taisu kompotus un marinēju gurķus, vispirms ieleju verdošu ūdeni, paturu kādu laiku (cik ir nepieciešams) un kad noleju ūdeni tad tajā pašā ūdeni taisu marinādi vai sīrupu! Un ticiet burkas stāv visu ziemu, pārbaudīta jau gadiem šī metode.
Vajadzēs:
– tomātus
– gurķus
– dilles
– 5 upeņu lapiņas
– 5 ķiršu lapiņas
– mārrutku lapas (ja tās peivieno, gurķīši paliek kraukšķīgi)
– ķiploks
Marinādei:
-3 ēd.k.sāls
-2 ēd.k cukura
-1 ēd.k esences
Pagatvošana:
kā vienmēr sagatavojam burciņas,saliekam iekšā visas garšvielas
1) tad liekam nomazgātus gurķus,un nomazgātus tomātus
2) uzvāram ūdeni,lejam iekšā burkās paturam 20.minūtes,pēc tam to pašu ūdeni lejam atpakaļ katliņā)
3) burkās liekam iekšā ķiplokus un ielejam esenci,
4) taisam marinādi,ieberam cukuru un sāli,kad uzvāras,lejam burkās iekšā
5) taisam ciet burkas,un griežam otrādāk,un protams atkal pārliecināmies vai netek garām