Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Marinēti grillēti jaunie burkāni un bietītes

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Organizējām dārza ballīti un sagribējās kaut ko savādāku, nevis folijā ceptus kartupelīšus. Tad nu nolēmām paretināt laukos dārzu – piešķinām pilnu bļodu ar jaunajiem burkāniņiem, kā arī mazajām bietītēm.

Burkānus un bietes kārtīgi tekošā ūdeni ar švammīti nomazgā, tādējādi mizot neko nav nepieciešams. Ja burkāniem vai bietēm ir palikuši klāt kāti vai „astītes”, tās nogriež. Ja gadās kāda lielāka bietīte, to pārgriež uz pusēm vai sadala ceturtdaļās.

Uz katru bļodu (1 bļoda burkānu, 1 bļoda bietīšu) ņem 1 vidēju citronu un vidēja ķiploka galviņu, tātad kopā vajag 2 citronus un 2 ķiploka galviņas. Smalki sakapā ķiploka galviņu un izspiež viena citrona sulu, ko pievieno burkāniem. Visu kārtīgi apmaisa. Tāpat rīkojas ar bietītēm. Atstāj marinēties. Ja mājās ir vakuuma marinētājs, tad pietiek šo visu darīt kādas 3 stundas pirms būs nepieciešams ēst jau grillētos dārzeņus. Ja šāda marinētāja nav, tad labāk ielikt marinēties šīs saknes jau vakarā un laiku pa laikam pamaisīt, lai marināde apņem visus burkānus vai bietes.

Īsi pirms pasniegšanas burkānus un bietes liek uz folija gabaliņiem un izveido nelielas paciņas. Tās liek uz sakarsēta grila apcepties. Burkāni un bietes ir gatavas, kad to ārējais apvalciņš ir nedaudz apcepies, taču ne burkāns, ne biete nav vēl kļuvuši mīksti. Garšo gan silti, gan auksti. Pārsteidzoši, cik labi sapas citronu sula gan ar burkānu, gan biešu saldumu!

Garšīgi un turklāt veselīgi!

Dalīties.

Atstāt Ziņu