Vārda dienu svin: Ādolfs, Ilgonis

Marcipāna ‘desa’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas:
130g mandeles
100g cukurs
50g pūdercukurs vai pēc vajadzības
60ml ūdens
šķipsniņa citronskābes
Dr.Oetker mandeļu esence (pāris piles)
vaniļas cukurs Dr.Oetker, kādas 2 tēj.k 
krāsviela pēc vēlēšanās, es izmantoju 2 tēj.k kakao, bet var arī cita veida krāsvielas, ja vēlas iekrāsot – Ogu sula,
kurkuma.

Pagatavošana:
Neceptas mandeles aplejam ar karstu-vārošu ūdeni .Ļaujam pastavēt 15 minūtes.
Ūdeni nolejam un attīram mandeles no miziņām. Tas notiek ļoti viegli.
Liekam cepeškrāsnī ~180 grādos un apžāvējam, apgrauzdējam kādas 10-15 minūtes.
Atdzesējam.
Pilnīgi atdzisušas mandeles sablenderējam, pievienojam 50g pūdercukuru un vēl visu kopā sablenderējam, pēc iespējas smalkāk.

Gatavojam sīrupu.
Katliņā liekam cukuru un ūdeni, vāram uz nelielas uguns kādas 7 minūtes, tad pievienojam citronskābi. Sīrups gatavs, kad to iepilinot aukstā ūdenī, tas neizšķīst, bet saglabājas kamolā. Ar pirkstiem saveļam, ja izšķīst, tad vāram vēl, ja sanāk savelt bumbiņu, tad gatavs.

Šajā sīrupā beram iekšā mandeļu miltus un intensīvi maisām, līdz viendabīgai masai. Noņemam no uguns.
Maisām un skatamies, ja masa neturas kopā un ir drupena, pievienojam kādu tējkaroti ūdeni. Ja masa pārāk slapja, šķidra, tad pieberam pūdercukuru līdz masa ir mīcāma ar rokām kā plastelīns.

Sadalīju mandeļu mīklu divās daļās. Vienā iemaisīju vaniļas cukuru, bet otrā mandeļu esenci un kakao. Izmīcīju un liku ledusskapī līdz sacietē.
Tālāk savēlu brūno masu desā, bet balto masu izrulēju taisnstūrī. Brūno masu ietinu baltajā.
Apbēru ar pūdercukuru, bet tik pat labi var arī apliet ar šokolādi.
Sagriežam šķēlēs un pasniedzam.

Esmu liela marcipāna fane un tā kā man izdevās to pagatavot pašas rokām, tad turpmāk taps dažādi saldumi, konditorejas izstrādājumi ar marcipāna pildījumu un tā klātbūtni ēdienos.

 

Recepte iesūtīta konkursam ‘Mirklis salduma’

Dalīties.

1 komentārs

Atstāt Ziņu