Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Maigās piknika maizītes

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Universālas maizītes, kas noderēs gan kā brokastu ēdiens, gan kā uzkoda pie zupas, vai līdzņemšanai uz pikniku.

Sastāvdaļas:
200ml piens
1 ola
2 ēd.k Spilvas majonēze ar mārrutkiem (1 ēd.k 15ml)
30g sviests
1 ēd.k cukurs
1 tēj.k sāls
2 ēd.k ar kaudzi, pilngraudu auzu pārslas
ap 300g milti (tik cik mīkla paņems mīcot)
1/2 paciņa šķīstošais raugs Saf-Instant (Pilna paciņa 11g paredzēta 500-1000g miltiem, līdz ar to, ja izmantosiet citu raugu izlasiet uz iepakojuma)

Pagatavošana:
Vienā bļodā samaisām olas baltumu ar sāli, cukuru, pievienojam majonēzi, izkausētu sviestu, visu izmaisām. Uzsildām pienu nedaudz siltu, lejam klāt. Izmaisām un pievienojam auzu pārslas.
Citā traukā beram miltus un pievienojam raugu, izmaisām. Savienojam abus maisījumus.

Mīcām mīklu. Nepārcenšamies ar miltiem, mīklai jāsanāk maigai, tai nav jālīp pie rokām.
Gatavo mīklu liekam ieeļļotā traukā, ko apsedzam ar pārtikas plēvi. Raudzējam siltā vietā 1 stundu.
Pēc stundas mīklu sadalām mazās bumbiņās, es izveidoju deviņas. Sataisām bulciņas, liekam uz cepamās plāts, kur ieklāts cepamais papīrs. Apsedzam un ļaujam vēl 30 minūtēm pastāvēt.
Pēc tam apsmērējam ar sakultu olas dzeltenumu. Ja vēlamies uzberam dažādas sēkliņas. Var arī sataisīt ķiploku, diļļu sviestu un iespiest bulciņai viducī. Liekam blenderī sviestu, dilles, sasmalcinātus ķiplokus, sablenderējam, bet var arī to visu vienkārši sasmalcināt un sajaukt.

Maizītes cepam ap 200 grādiem ap 15-18 minūtēm.
Gatavās maizītes atdzesējam zem dvieļa.

Maizītes ir ļoti maigas, mīkstas un gardas. Šīs maizītes īpaši maigas padara tieši majonēzes klātbūtne.
Noderēs gan brokastīs  pie tējas, gan pusdienās pie zupas, gan arī līdzi piknikā, svaigā gaisā.

 

Recepte iesūtīta   recepšu konkursam. Piedalies arī Tu un laimē garšīgas balvas no „Spilvas”!
SPIED ŠEIT >>>’Spilva’ recepšu konkurss ‘Pikniks pēc stundas’
Dalīties.

1 komentārs

  1. Mmmm, šīs izskatās ļoti garšīgas. Man vispār garšo šāda veida maizītes, īpaši, ar ķimenēm un sviesta pikucīti vidiņā! Super!

Atstāt Ziņu