Vārda dienu svin: Anna, Ance, Annija

Lieldienu vārītā pasha. Foto pamācība

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pagājušo gadu pirmo reizi nolēmu uz Lieldienām gatavot Lieldienu pashu. Izpētīju daudzās pashas receptes un izvēlējos gatavot vārīto pashu, kuras recepti atradu žurnālā ” Ievas virtuve”. Tā kā tuvojas Lieldienas, varbūt kādam šī recepte noderēs.

Pashas pagatavošanai nepieciešams:
– 500 g sausa biezpiena;
– 2 olas;
– 100 g sviesta;
– 200 g skāba krējuma, bieza;
– 150 g cukura;
– 100 g mandeļu;
– 50 g rozīņu;
– 100 g žāvētu aprikožu un plūmju;
– 2 TK vanilīncukura

Vispirms biezpienu izberžam caur sietiņu. Var arī samalt vai sablenderēt.

Pa vienai iemaisam olas.


Pieliekam klāt skābu krējumum  un samaisām.

Sviestu ar cukuru un vanilīncukuru sildām uz lēnas uguns, pierīvē citrona miziņu.

Pakāpeniski liekam klāt sagatavoto biezpiena masu. Visu laiku maisām. 

Kad masa ir kļuvusi šķidra un karsta, bet nav vēl uzvarījusies, karsēšanu pārtraucam.

Uzkarsētajā biezpiena masā iemaisām žāvētus augļus, rozīnes un sakapātas mandeles. Mandeles pirms tam aplej ar verdošu ūdeni, patura 5 minūtes un tad nomizo.

Masu liekam vēsumā atdzesēt.  Es liku uz nakti ledusskapī.

Kad masa ir atdzesēta, liekam to ar marlīti izklātā veidnē.

Es masu ieliku bļodiņā.

Tā kā es masu ieliku bļodiņā, no kuras sūkalas nevar notecēt, tad uzliku šķīvīti.

Apgāztu otrādāk ieliku ledusskapī un uzliku slogu uz bļodiņas, lai var notecēt sūkalas.

Tad, kad sūkals ir notecējušas izņemam masu no marlītes un liekam šķīvī. Pasha ir gatava!

Pashu, ka jau stāstīju, gatavoju pirmo reizi, bet tā sanāca ļoti garšīga. Izcila!

Visiem pasha ļoti garšoja. Garša bija vienreizēja. Par pēdējo gabaliņu pat bija kautiņš.

Tā kā pasha visiem ļoti garšoja, tad gatavošu viņu vēl, un noteikti ne tikai Lieldienās.

Pasha ir garšīgs saldais ēdiens, kuru var ēst ne tikai Lieldienās.

Labu apetīti!

Dalīties.

Atstāt Ziņu