Vārda dienu svin: Cecīlija, Cilda

Lieldienu saulainā pasha no biezpiena un mandelēm

Pinterest LinkedIn Tumblr +

rī gatavojot Lieldienu tradicionālo saldo ēdienu, var ļauties fantāzijai un uzburt neparastāku garšu buķeti. Lūk, Natašas ideja, kā pagatavot dzelteni saulainu un gaisīgi krēmīgu pashu.

 

Sastāvdaļas:

400 g biezpiens
100 g sviests
100 g svaigais siers
100 g skābais krējums
2 olas
4 ēd.k cukurs
pāris tēj.k vaniļas cukurs
100 g mandeles
1/2 tēj.k kurkuma
sauja žāvētas aprikozes

Dekorēšanai:
mandeļu skaidiņas
šokolāde
dzērveņu želeja
apelsīna daiviņas

Pagatavošana:

Olas sakuļam ar skābo krējumu un cukuru, iemaisam kurkumu. Maisam ar putojamo slotiņu, ar mikseri nē.

Smalki sagriežam žāvētās aprikozes, iemaisam masā.

Liekam uz uguns un, nepārtraukti maisot, karsējam uz nelielas uguns, gaidām līdz sāk biezēt.

Masa sabiezē biezā krēmā. Ļaujam tai pilnībā atdzist.

Biezpienu sablenderējam kopā ar mīkstu sviestu un svaigo sieru. Sviestu nekausējam, bet paturam pāris stundas istabas tempertūrā.

Mandeles apgrauzdējam, atdzesējam un sablenderējam.

Biezpiena masā iemaisam mandeles.

Saputojam kopā biezpiena masu ar vārīto olu masu un vaniļas cukuru, nogaršojam, vai tā ir pietiekami salda.

Traukā (manā gadījumā puķupodā, jo tam apakšā ir caurumiņi, lai sūkalas tecētu ārā) liekam marli, kas salocīta divās kārtās, iekšā lejam biezpiena masu. Pārlokam pāri marles malas, piespiežam masu.

Puķu podu liekam trauciņā, jo tecēs ārā nedaudz sūkalas. Uz masas uzliekam kaut ko smagu.

Turam aukstumā ap 12 stundām.

Izņemam no trauka gatavo pashu. Uzmanīgi noņemam marli.

Lūk, skaista, saulaina Lieldienu pasha gandrīz gatava.

Tālāk piestrādāsim pie vizuālā…

Apkārt aplejam želeju.

Izkausējam šokolādi un aplejam ar to pashu.

Apberam ar mandeļu skaidiņām.

No divām apelsīna šķēlītēm uzliku kaut ko līdzīgu taurentiņam un aplēju ar šokolādi un uzbēru cukura graudiņus.

Pasha ir ļoti mīksta, maiga, krēmīga, attiecīgi to skaisti šķēlītēs sagriezt nebūs iespējams. Bet tieši tā krēmīgā garša šajā visā ir super!

RECEPTE IESŪTĪTA KONKURSA ‘MANS IECIENĪTĀKAIS OLU ĒDIENS’ IETVAROS

Dalīties.

3 komentāru

  1. Nataša, Sergejs on

    <br>(viesis) Karīna<br>30.03.2013 23:14<br> Pie tādiem cilvēkiem kā Tu es jau esmu pieradusi,kas gudri runā,izsaka visādas pretenzinas,bet tai pat laikā pats neko nedara un vēl nepatīk tas ko dara citi.<br><br>Mazāk puksti un sāc darīn un tad vari paust savu neapmierinatību….

Atstāt Ziņu