Vārda dienu svin: Evija, Raita, Jogita

Lēcu kotletes

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas:
1 bundža konservētu lēcu
1 liels sīpols
2 ķiploka daiviņas
~ pusglāze miltu vai rīvmaizes
nedaudz ūdens (bet ne vairāk par pusglāzi)
sāls
pipari
augu eļļa

Pagatavošana:
Sīpolu nomizo, sagriež lielos gabalos, ķiploka daiviņas nomizo. Lēcas noskalo. Visu liek blenderī, pievieno nedaudz ūdeni, lai masa labak blenderējas un veidojas tāda kā putriņa. Masai pievieno miltus vai rīvmaizi (rīvmaizi sanāk gardāk, jo milti tomēr dod vairāk tādu pankūku efektu), sāli un piparus pēc garšas, var arī pievienot sīki sakapātus zaļumus. Visu samīca, samaisa viendabīgā masā. Veido mazas kotletītes un cep sakarsētā pannā līdz ir brūnas no abām pusēm. Šoreiz pasniedzu kopā ar kartupeļu biezeni un burkānu salātiņiem, bet var ēst arīvienas pašas ar krējumu vai kā piedevu citiem salātiem.

Recepte iesūtīta konkursa ‘Gavēņa laika receptes’ ietvaros

PIEDALIES ARĪ TU!

KONKURSS ‘GAVĒŅA LAIKA RECEPTES’>>

Trīs laimīgās recepšu iesūtītājas balvās saņems pavasarīgu pārtikas grozu no Biotēkas (katrs – EUR 15 vērtībā).

Lai piedalītos tev jāiesūta kāda veģetāra ēdiena foto recepte.

Vairāk informācijas par konkursu, lasi šeit>>

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu