Vārda dienu svin: Konrāds, Sebastians

KUTABI (Lezgīnu)

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Recepte ir interesanta ar to, ka tā ir austrumnieciska, aizgūta no Lezgīnu tautas virtuves, protams, kā īstiem vīriešiem, galdā tiek celta gaļa. Kāda un kādā veidā?

Nepieciešams:
Mīklai: (2 personām – man un vīriņam)
3 glāzes miltu
1 tējk. smalkais sāls
ūdens
Pildījumam:
Malta jēra gaļa 400g (var izmantot jebkuru citu gaļu pēc gaumes un iespējām)
sīpoli
ķiploka daiviņas
sāls, pipari, zaļumi (pētersīļi, dilles, kinza)
sojas mērce.

Pagatavošana:
Pannā sacep gaļu ar sīpoliem (sasmalcinātiem), ķiploku, garšvielām, (līdzīgi, kā gatavojot maltas gaļas mērci), pievieno 1-2 tējk. sojas mērces, sasmalcinātus zaļumus, apmaisa, pārliek traukā, lai atdziest.

Gatavojam mīklu- izsijā miltus, pievieno sāli, pielej ūdeni, mīca ar rokām, kamēr mīkla viendabīga, stingra un nelīp pie rokām. Mīklu izrullē 1-0,5mm biezumā, un ar zupas šķīvja palīdzību izgriež apļveida formas.
Formās pilda gaļu, saloka liela pīrāga veidā, rūpīgi aizspiež maliņas (lai labāk saliptu, pirms aizspiešanas apslaka  mīklas maliņas ar ūdeni).

Uzkarsē pannu (neizmanto taukvielas),  pannai jābūt ar veselu pārklājumu, lai “nepierauj”. Liek pannā un cep. Ik pa brīdim pamaina puses (jāuzmanās, jo izcepas ļoti ātri, apm. 3-5 min. )- kolīdz lielais pīrāgs iegūst brūnganu nokrāsu (līdzīgi kā lavašs), tā ņem nost no pannas, liek traukā un nekavējoties apsmērē ar sviesta gabaliņu. Cep nākošo.
Labu apetīti!

 

Recepte iesūtīta konkursa “Mana vīrieša mīļākais ēdiens” ietvaros!

Dalīties.

4 komentāru

Atstāt Ziņu