Vārda dienu svin: Grieta, Strauta, Rebeka

Kreptīgie maizes salāti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Šajos Līgosvētkos nolēmām pagatavot citādākus salātus kā parasti. Šie ir ar rupjmaizi un manu jaunatklājumu – Spilvas mārrutku majonēzi!

Sastāvdaļas:
1 kukulis rupjmaizes (ķieģelītis)
2-3 tomāti
1 bundžiņa (420 ml) konservētas kukurūzas
200-300 g Krievijas siera (var izmantot arī citu)
½ paciņa Spilvas mārrutku majonēzes
½ paciņa citas majonēzes vai skābā krējuma

Pagatavošana:
Ķiegelīti sagriež nelielos kubiņos (garozu ieteicams nogriezt). Pievieno nokāstu kukurūzu, rupji rīvētu sieru un tomātus, kas sagriezti nelielos kubiņos.  Pievieno mārrutku majonēzi. Biju paredzējusi izmantot tikai šo majonēzi, taču jaukšanas procesā pagaršojot salātus secināju, ka būs par kreptīgu. Tāpēc otru daļu pievienoju parasto majonēzi. Visu sajauc un salāti ir gatavi ēšanai. Tikai piebildīšu, ka salātus ieteicams jaukt tikai īsi pirms pasniegšanas, lai maize pārāk neizmirkst un nesaiet putrā.

Kā jau minēju, mārrutku majonēze ir mans atklājums un šajos salātos ir kā punktiņš uz i. Tā ir pietiekami kreptīga, kā rezultātā salātiem nemaz neprasās pievienot sāli vai citas garšvielas!

Visiem ļoti garšoja!

Recepte iesūtīta   recepšu konkursam ‘Pikniks pēc stundas’

Dalīties.

Atstāt Ziņu