Vārda dienu svin: Pēteris, Pāvils, Pauls, Paulis

Krēmzupa no ķiplokiem, čiabatas un riekstiem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Viktorija mudina izmēģināt ko neparastāku – viņas konkursam Mana garšīgā zupas recepte iesūtītā ķiploku krēmzupa ar ciabattu, riekstiem un siera čipsiem. 

Sastāvdaļas:
3 ķiploka galviņas, ceptas cepeškrāsnī
1 vidējs sīpols
olīveļļa
285 ml saldā krējuma
1 l buljona (gaļas, vistas, dārzeņu)
1 ciabatta
2 ēd.k. baltvīna etiķa
200 g mandeļu riekstu
sāls, pipari pēc garšas
3 attīrīti apelsīni
koriandrs

Pagatavošana
Sīpolu sagriezt un apcept katliņā 4 ēd.k. olīveļļas apmēram 10 min. līdz sīpoli ir caurspīdīgi.Pievienot buljonu un saldo krējumu. Uzvārīt un ļaut paburbuļot apmēram 10 min. Pievienot attīrītus ķiplokus.
Čiabatai nogriezt garoziņu, mīkstumu saplūkāt ar rokām un pievienot zupai. Pieliet etiķi un pavārīt zupu vēl apmēram 5 min. Zupu atdzesēt un sablenderēt. Jau blenderī pievienot mandeles, koriandru un apelsīnu sulu.
Pasniedz ar siera čipšiem.

Lai labi gršo!

Dalīties.

Atstāt Ziņu