Vārda dienu svin: Leonīds, Leonīda

Krēmzupa-mikslis

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Man vienmēr bijusi interese, kā garšo tomāti zupā, bet līdz šim kaut kā nesaņēmos pagatavot.

Izrādījās, ka tomāts zupai dod ne tikai skaistu krāsu, bet ļoti labu garšu. Manā zupas receptē neviens dārzenis nedominē, bet kopā miksējas garša un tas ir ļoti interesanti. Līdz ar to, ja kādam negaršo kāds dārzenis, tad šādi to var pasniegt, paslēpt starp citiem dārzeņiem.

Sastāvdaļas manai zupai ņēmu pēc principa ‘kas mājās bija, to izmantoju’:

* 1/2 neliela cukini

* 1 paprika (man bija baltā)

* 2 vidēja lieluma sīpoli

* 1 puravs,šo gan var likt paliela izmēra,jo tas manuprāt dod pasakainu garšu

* 1 liels burkāns

* 5 vidēja lieluma kartupeļi

* ap 400g tomāti

* garšvielas-baziliks,pipari,sāls,lauru lapas

* saldais krējums pēc garšas,aptuveni uz 1 litru zupas 50-100ml,var izmantot kausēto sieru un būs siera zupa

* rupjmaizes grauzdiņi

* maltās gaļas frikadeles, ja ir vēlēšanās. Tā kā man mājās bija maltā gaļa,tad uzvārīju dažas mazas frikadelītes

Sākam gatavot:
Sākumā uzliku vārīties ūdeni ap 1litru. Sagatavoju maltās gaļas frikadeles.Maltai gaļai pievienoju garšvielas,izveidoju bumbiņas un liku vārīties līdz gatavas.( ūdenim pievienoju lauru lapas,piparus).

Pa to laiku gatavosim dārzeņus.

Sīpolus sagriežam pusgredzenos un liekam cepties eļļā uz vidēji lielas uguns.

Burkānu sagriežam planās ripiņās un pievienojam sīpoliem,apmaisam. Puravu sagriežam gredzenos,papriku kubiņos un visu pannā cepties.

Kartupeļus sagriežam četrās daļās,bet cukinī plānākos gabaliņos un liekam cepties.Visu cepam un maisam. Tomātus noblašējam,noņemam mizu,sagriežam un klāt pannā pie pārējiem dārzeņiem.

Kad frikadeles gatavas tās izņemam,ūdeni nokāšam, lai nav lauru lapas un piparu gabaliņi. Ūdenī liekam ceptos dārzeņus, vāram līdz tie pilnībā sāk šķīst ārā.

Mazliet atdzesējam un tad sablenderējam, pievienojam saldo krējumu un vēl sablenderējam.

Pasniedzam ar gaļas frikadelītēm vai ar grauzdiņiem,vai kā pašiem tīk.

Dalīties.

1 komentārs

Atstāt Ziņu