Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Krāsainie franču brīnumi – macaroons

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ie mazie, krāsainie cepumiņi šobrīd ir kļuvuši ļoti iecienīti un populāri. Bet kas tad tajos ir tik īpašs? Viedokļi par macaroons dalās – daži saka, ka nesaprot cepumu fenomenu, bet daži, tos pagaršojot, vienkrāši nespēj tos nedievināt.

                                                                                                                                           

Makarūns ir cepts no mandeļu miltiem. Tam tiek pievienots olu baltums, pūdercukurs un vēlamā krāsviela.

Izklausās vienkārši, bet makarūni ir diezgan kaprīzi un ar pirmo reizi tos pagatavot nemaz nesanāk. Ir jāsagatavojas ar pacietību un precīzi jāievēro visas norādes. Pat it kā neliela neprecizitāte var radīt neveiksmi, piemēram, ka cepums salūzīs vai pielips pie pannas.

 

Te atrodamas dažādas receptes, kā pagatavot macaroons:

Šī bloga autore makarūnus ir baudījusi Francijā un gribējusi arī pati pamēģināt tos pagatavot. Viņa atzīst, ka tas nav viegli un jāmēģina vairākas reizes.
Viņas recepti meklē šeit>>

Arī šī bloga autre nav noturējusies, pati nepamēģinot šo mazo kārumu pagatavošanu, par spīti tam, ka dzirdējusi – tas esot piņķerīgs process. Viņa saka, ka gatavojot macaroons, bez virtuves svariem neiztikt, jo svarīga precizitāte.
Viņas recepti meklē šeit>>

Šajā blogā atrodamas ļoti kārdinošas macaroons receptes, kurās viss smalki izskaidrots. Un, kas vēl – šeit vari atrast arī receptes cepumu pildījumam!
Receptes meklē šeit>>

Šeit arī varam apskatīties video recepti:

Dalīties.

2 komentāru

  1. cepēja . on

    ja cepat šos brīnišķīgos cepumus , noteikti pirms samaļat mandeles , ielieciet tās krāsnī , un tad noņemiet miziņas! savādāk var visu viegli sačakarēt ; )

Atbildēt cepēja . Atcelt