Kotletes var cept daudz un dažādos veidos. Šī ir viena no manām, ātro kotlešu receptēm, kuras pazūd mana mīļotā puncī neticami ātri..
Nepieciešams:
400 g gaļas (visbiežāk izvēlos 1:1 cūkgaļa un liellopa gala)
1 zaļš kartupelis
1 burkāns
1 neliels sīpols
2 daiviņas ķiploka
pētersīlis (svaigais)
1 ola
2 ēdamkarotes skāba krējuma
Garšvielas-sāls,hmeli-suneli un melnais pipars (samalts).
Pagatavošana:
Gaļu, sīpolu, ķiplokus, pētersīli, kartupeli un burkānu liek gaļas mašīnā un samaļ. Sajauc kopā ar olu, krējumu un garšvielām. Kārtīgi izmīca.
Kotletes veido vidēja izmēra, jāpiebilst, ka tās sākumā jācep uz palielas uguns ,lai apkraukšķinās, un tikai pēc tam uz mazākas liesmiņas. Garnē ar dārzeņiem, un šeit es nevaru nepieminēt lielisko palīgu Fiskars tomātu griešamo nazi,kurš ir tik ērts un parocīgs, ka patiesībā ar to tiek griezti ne tikai tomāti… Ja visi Fiskars produkti sniedz tādu komfortu, tad varu iedomāties, cik ātri un skaisti ar tiem var pagatavot visdažādākās un pat pārdrošākās ēdienu recepšu idejas!
Recepte iesūtīta konkursa “Mana vīrieša mīļākais ēdiens” ietvaros!