Vārda dienu svin: Andrievs, Andrejs, Andris

Klasiskā biešu aukstā zupa

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kas gan būtu vasara bez aukstās zupas? Kas gan būtu vasara bez klasiskās aukstās zupas ar bietēm? Nekas! Lai arī klasiska, arī šo zupu tomēr gatavo diezgan atšķirīgi. Šeit viena versija. Tā kā šī zupa ir veidota uz ūdens bāzes, tā ir vieglāka par tām, kas pamatā veidotas tikai ar kefīru, kā arī tās krāsa ir piesātināti koša, nevis maigi lillīga.

Nepieciešams:
3 vidējas bietes
2 pusgarie gurķi
4 vidēji lieli kartupeļi
2 lielas / 3 mazas olas
1 glāze kefīra (pēc izvēles)
novārīts ūdens
zaļumi (dilles, loki)
sāls
9% galda etiķis

Pagatavošana:
Pirmais darbiņš ir biešu, kartupeļu un olu novārīšana (to var izdarīt pat iepriekšējā dienā). Kad novārītās sastāvdaļas ir atdzisušas, ķeras pie produktu griešanas. Bietes, kartupeļus, gurķus griež stienīšos (ja bietes rīvē, tad zupa sanāk biezāka un tumīgāka). Olas var griezt smalkāk. Sakapā zaļumus, šajā gadījumā – dilles. Visu bļodā kārtīgi apmaisa, pārliecinās, lai grieztās sastāvdaļas (īpaši, kartupeļi) nav saķepuši pikās. Pievieno glāzi kefīra, pielej arī novārīto ūdeni tā, lai visas sastāvdaļas ir pārņemtas. Tad pēc garšas pievieno sāli un etiķi (parasti uz šādu porciju pievienojams līdz 1,5 līdz 2 deserta karotes etiķa. Tomēr sāļuma/skābuma garšu katrs var pakoriģēt pēc saviem ieskatiem. Zupai ļauj vēsumā ievilkties vismaz stundu.

Dalīties.

3 komentāru

  1. atvainojiet, šitādu burdu neēstu !!! Tā tak nav aukstā zupa… Bet kaut kāds biešūdens ar kefīru…

  2. katram savs on

    zinu daudzus, kam tieši šāds biešūdens garšo! ir pat eksemplāri, kuri taisa nevis ar parastu ūdeni,bet ar gāzēto minerālūdeni… ko diez par to tu teiktu? 🙂

Atbildēt katram savs Atcelt