Vārda dienu svin: Leonīds, Leonīda

Ķirbja – pudiņa kēksi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

urvīgs deserts gan pie tējas vai kafijas tases, vai arī var pasniegt ar ķīseli vai ogu mērci.

Sastāvdaļas:
200g milti
650g ķirbja biezenis
pēc vēlēšanās kanēlis
3 tēj.k cepamais pulveris
1 paciņa pudiņš
120ml eļļa
110g cukurs


Pagatavošana:

Ķirbi sagriežam, apberam ar kanēli, liekam cepamtraukā, apsedzam ar foliju un cepam cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 150 minūtēm līdz mīksts.

Ķirbi sablenderējam, pievienojam eļļu, cukuru, cepamo pulveri, pudiņu, izmaisam. Beram klāt miltus un kārtīgi izmaisam.

Liekam mīklu formiņās un cepam ap 180 grādiem ap 30 minūtēm. Iedurot keksā sausu nazi vai kociņu tas iznāk ārā sauss.

Pudiņš kopā ar ķirbi garšo vienreizēji labi. Pasakains aromāts!

Kēksiņi līdzinās pudiņam – masa nav kā ierasts sausa,
bet gan maiga, mitra, bildē tas skaidri redzams.

Silti kēksi kādam var šķist, ka nav izcepti, bet atdziestot tie skaidri garšo kā pudiņš, tādas pašas konsistences.

Tā kā ieteicams  šos kēksus pasniegt tieši atdzisušus.

 

Recepte iesūtīta konkursam ‘Mirklis salduma’

Recepšu konkurss “Mirklis salduma”
Mēs vēlamies uzzināt, kas ir tie gardumi, kas šajā gada tumšajā laikā tieši tavās mājās ienes mirkli salduma. Padalies ar savām cepumu, plātsmaižu, kūku un citu našķu receptēm! Balvās- dāvanu grozi no garšīgo un virtuvē noderīgo „Dr.Oetker” produktu klāsta.

Vairāk par konkursu uzzini šeit>>

Dalīties.

Atstāt Ziņu