Sastāvdaļas:
Sagriezts ķirbis aptuveni 200-300g
Pāris saujas dzērvenes
Karamelei:
125ml cukurs
2 ēd.k ūdens
ap 30g sviests
Drupačām:
1 glāze auzu pārslas
2 ēd.k griķu klijas
50g sviests
3 ēd.k cukurs
Garšvielas pievienojam pēc gaumes, es uzbēru piparkūku garšvielas, jo tās labi iet kopā ar ķirbi.
Pagatavošana:
Nelielā katliņā vai pannā lejam ūdeni, 125ml cukuru un kausējam. Kad cukurs izkusis, tad pievienojam sviestu un turpinam karsēt, maisot līdz sviests izkūst. Karsējam vēl 5 minūtes.
Lejam karameli cepamtraukā.
Visrū kārtojam ķirbja gabaliņus.
Pāri pārkaisām dzērvenes.
Drupačas:
Auzu pārslas sablenderējam pievienojam cukuru un sviestu. Izmaisām, līdz viss viendabīgs, un izveidojas drupačas.
Šīs drupačas uzberam uz dzērvenēm.
Cepam ap 180 grādiem ap 30 minūtēm.
Ļoti gardi…
4 komentāru
Izskatās labi, noteikti pamēģināšu!<br>Tikai jautājums- viņu tā arī pēc tam ēd? Neliek virsū ne putukrējumu, ne ko citu?
Būtībā ēšana paliek katra paša ziņā.Var ar putukrējumu,var ar saldējumu,vai biezpiena krēmu.
Ļoti interesanta recepte!
daudz kaloriju-es par dzērveņu ēšanu svaigā veidā.Ķirbji jau apēsti-bet arī patīk sulā