Vārda dienu svin: Otīlija, Iveta

Ķirbja-dzērveņu krambls

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas:
Sagriezts ķirbis aptuveni 200-300g
Pāris saujas dzērvenes

Karamelei:
125ml cukurs
2 ēd.k ūdens
ap 30g sviests

Drupačām:
1 glāze auzu pārslas
2 ēd.k griķu klijas
50g sviests
3 ēd.k cukurs
Garšvielas pievienojam pēc gaumes, es uzbēru piparkūku garšvielas, jo tās labi iet kopā ar ķirbi.

Pagatavošana:
Nelielā katliņā vai pannā lejam ūdeni, 125ml cukuru un kausējam. Kad cukurs izkusis, tad pievienojam sviestu un turpinam karsēt, maisot līdz sviests izkūst. Karsējam vēl 5 minūtes.

Lejam karameli cepamtraukā.
Visrū kārtojam ķirbja gabaliņus.
Pāri pārkaisām dzērvenes.

Drupačas:
Auzu pārslas sablenderējam pievienojam cukuru un sviestu. Izmaisām, līdz viss viendabīgs, un izveidojas drupačas.
Šīs drupačas uzberam uz dzērvenēm.

Cepam ap 180 grādiem ap 30 minūtēm.

Ļoti gardi…

Dalīties.

4 komentāru

  1. Izskatās labi, noteikti pamēģināšu!<br>Tikai jautājums- viņu tā arī pēc tam ēd? Neliek virsū ne putukrējumu, ne ko citu?

  2. Nataša, Sergejs on

    Būtībā ēšana paliek katra paša ziņā.Var ar putukrējumu,var ar saldējumu,vai biezpiena krēmu.

Atstāt Ziņu