Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Kebabs mājas gaumē

Pinterest LinkedIn Tumblr +

espējams, šajās brīvdienās gribi vēl atklāt grila sezonu vai draugu pulkā sarīkot pirmos dārza svētkus. Bez šašlika un desiņām iesakām pamēģināt arī ko jaunu – SievietesPasaule.lv piedāvā recepti, kā pašai mājas apstākļos pagtavot kebabus! Tas būs gards un sātīgs našķis gan lieliem, gan maziem.

Nepieciešams:
pita maizītes (var izmantot arī lavašu)
tomāti
ķīnas kāposts
marinēts gurķis
čilli pipars
vistas fileja (šķiņķīši, var izmantot arī cūkas vai lielopa gaļu)
garšvielas, mērce

Pagatavošana:
Ja gatavosi kebabus brīvā dabā, tad vispirms ierīvē vistas filejas ar garšvielām un liec uz restēm grilēties (ja ne – cep uz pannas). No vienas lielas vistas filejas pietiks vidēji diviem kebabiem, no vidēja šķiņķīša  – vienam. Kamēr vistiņa cepas, sagriez strēmelītēs ķīnas kāpostu, tomātus, gurķīšus un čilli. Kad vistiņa izcepusies, noņem to no restēm, atdzesē un sagriez strēmelītēs (šķiņķīšus atkaulo). Tikmēr uzliec uz grila īsu brīdi apsildīties pitas maizītes, kurām pirms tam atgriezta maliņa, pa kuru pildīt saturu. Kad pitas maizītes apsilušas, tajās pildi ķīnas kāpostu, tomātus, gurķīšus, cepto vistiņu, čilli, pa vidu liec pa karotei mērces (atkarībā no tā, cik mitru gribi). Mērci vari gatavot pati – sajauc krējumu ar dillītēm un lociņiem, vari gatavot mērcītes uz majonēzes un kečupa bāzes, vari izmantot veikalā nopērkamās jau gatavās mērces – ķiploku, Tūkstoš salu u.c. mērces. Kebabam vari pievienot arī citas pildījuma sastāvdaļas – papriku, olīvas u.c. Gatavos kebabus liec uz šķīvjiem un pasniedz kopā ar kādu dzērienu!

Labu apetīti!

 

Dalīties.

11 komentārs

  1. Mm,varētu sanākt tīri labi, noteikti jāpamēģina! Tās pitas maizītes var nopirkt jebkurā lielveikalā? Neesmu ievērojusi agrāk.

  2. Rimi veikalos Pita maizītes ir atrodamas blakus lavašam. Mazākos veikalos varbūt arī nemaz nav piedāvājumā.

  3. un kāda mērce? Mērce ir viss, kas dod labu garšu. Slikta mērce, negaršīgs ēdiens. Neesmu ēdusi garšīgus kebabus Vācijā, kas būtu pagatavoti no kečupa vai majonēzes. <br>Pilnīgi bezjēdzīga recepte.

  4. Esmu dzīvojusi Amerikā, Anglijā, Vācijā. Katrā vietā kebabi garšo savādāk. Pat par īstajiem turku kebabiem nosauktie katrā valstī garšo savādāk. Zinu, ka Amerikā gatavojot kebabus mājas kārtībā vienkārši sajauc kopā čilli mērci un ķiploku mērci. Kādās proporcijās jau atkarīgs no katra garšas kārpiņām. Anglijā pasniedz čilli mērci kopā ar bezpiedevu jogurtu, iegūstot tādu maigi asu garšu. Ja gribi gatavot mērci pati, tad vari mēģināt miksēt līdzīgas lietas, kā ir gatavo mērču sastāvā vai vienkārši paļauties uz savu gaumi un jaukt pašas iemīļotās sastāvdaļas. Jo kā jau teicu, cik vietu, cik kafejnīcu, tik kebabu variantu.

  5. Esmu ēdusi kebabus Īrijā, Anglijā, Austrijā un Latvijā protams. Garšīgākie ir Austrijā, mēli var norīt. Par recepti, viegli pagatavojams, bet par mērci varu teikt to, ka negribu piekrist "minka" teiktajam, ka no majonēzes un kečupa nesanāk laba mērce, jo tieši Austrijā tā bija sastāvdaļā, gaumes lieta, ja negaršo majonēze, tad ir citas gatavās mērces ko nopirkt un pievienot, paldies par recepti, ātri un vienkārši un galvenais, ka sātīgi, ar vienu maizīti pilnīgi pietiek

  6. alina annajeva on

    es pati pirms nedeļas domāja par kebabu gatavošanu mājās) <br>Ir mode suši mājās gatavot, tagad būs kebabi! 🙂

  7. Es mājās pagatavoju ar sinepju mērci (Spilves sinepes ar medu + bišķi majonēze + citronpipari + krējums + zaļumi). <br>Ideāli!!! gan ar vistas fileju gatavojam, gan ar tunci + ola un bērniem ļoti garšo, Vismaz ššadā veidā var viņiem iemānīt salātus un spinātus, ko citādi jau neēd;)

Atstāt Ziņu