Vārda dienu svin: Pēteris, Pāvils, Pauls, Paulis

Kaut kas neredzēts! Biešu cepumi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Grūti būs aprakstīt sajūsmu, ar kādu mūsmājās šie cepumi tika uzņemti, un cik ļoti tie garšoja! Un man vēl ļoti garšoja, ja cepumus vai nu pamērcē vai arī pārlej ar šokolādes mērci… Mmmm…. Bet labi ir arī tāpat.
Šis bija tāds mans eksperiments. Ķirbjus, kartupeļus, burkānus cepumos izmanto, kāpēc lai bietes nevarētu? Biešu sulu taču pievieno glazūrām, lai iegūtu krāsu. Un kāpēc man būtu jāmeklē krāsviela cepumiem, ja to var iegūt dabīgi ar bietēm? Nesen izmēģināju bietes savienot ar šokolādi un tik fantastisks rezultāts iznāca! Tāpēc jau jutu, arī cepumos būs labi. 

Biešu cepumi

Nepieciešams:  (sanāks apmēram 15 cepumi)
3 mazas izvārītas bietes, sablendējot sanāca kāda puskrūzīte, tātad 150ml
50 gr biešu sukādes (SIA Herbe tādas ražo)
Nepilna krūze milti, kādi 250 gr
1/2 tējk. cepamais pulveris
šķipsna sāls un šķipsna soda
80-100 gr cukurs
2-3 ēd.k. eļļa
1 tējk. vaniļas ekstrakts

Izvārītās bietes sablendē. Biešu sukādes sagriež mazākos gabaliņos. Miltus sajauc kopā ar cepamo pulveri, sodu, sāli un cukuru, klāt liek bietes, eļļu un vaniļas ekstraktu.  Labi samaisa, un kā pašas pēdējās mīklā iemaisa biešu sukādes.  Ar karoti liek mīklu uz pannas (tā nav rullējama mīkla) un cep cepumus, kādas 15 minūtes.

Par to garšu.. Ziniet. Bietes jūt gan. Bet tās tik lieliski iederas šajā kombinācijā (cepumi-bietes), ka pilnīgi nemaz neliekas kaut kas neparasts! Un TIE NAV SĀĻIE CEPUMI! Ja nu kādam tā varētu likties….

Ja Jums bietes garšo – izmēģiniet! Man tagad ir aizdomas, ka ķirbju cepumus mūsmājās neviens negribēs, prasīs man tagad biešu! 🙂

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu