Vārda dienu svin: Laura, Jadviga

Kartupeļu-kabaču plācenīši

Pinterest LinkedIn Tumblr +

evienā citā gadalaikā man tik ļoti nekārojas kartupeļu pankūkas kā rudenī. Kartupeļu raža tikko iegūlusi laukos pagrabā, un paši bumbuļi ir svaigi un sulīgi – ideāli piemēroti pankūkām! Šeit variācija par nedaudz citādākām kartupeļu pankūkām – kopā ar kabaci. Izdodas patiešām garšīgas!

Sastāvdaļas:
4 lieli kartupeļi
Puse neliela kabača
1 sīpols
2 olas
nepilna glāze miltu
sāls
pipari
eļļa cepšanai

Gatavošana:
Sarīvē tīrus, nomizotus kartupeļus un kabaci (kabacim izņemts mīkstais vidus un sēklas). Vislabāk to darīt virtuves kombainī vai blenderī, tad masas pagatavošana ir superātra – piecas minūtes un jau var cept! Tātad iemetu kombainī kartupeļu un kabaču gabaliņus, sīpolu, visu sasmalcinu līdz rīvētai konsistencei un izberu bļodā, pievienoju olas, miltus, sāli, piparus un samaisu. Uzkarsē eļļu pannā un ar karoti liek mazus plācenīšus – cep līdz zeltaini brūni un kraukšķīgas maliņas. Var ēst gan siltus, gan aukstus. Pasniedz ar skābo krējumu un zaļumiem.

Dalīties.

2 komentāru

Atbildēt Laura Caune Atcelt