Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Kalakand – Indiešu virtuves dārgums

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jāpalutina vīriņš ar saldumiem. Vismīļākais no vīriņa iecienītākajiem mājās gatavotajiem saldumiem ir… Kalakand!

Tūlīt izstāstīšu, kas tas ir par zvēru un kā to itin viegli varam pagatavot savā virtuvē! (Indiešu nacionālais virtuves dārgums)

Sastāvdaļas:
460ml  Ghee,vai Ras (badam Milk)  piens  vai Latvijas Piena spēks
200g 45% Ricotta siers
3 mandarīni
16g Vaniļas cukurs
Žāvētas aprikozes- 2 saujas

Pagatavošana:
Ar karstu ūdeni aplejam aprikozes,ļaujam tām piebriest.
Katliņā lejam pienu un liekam ricotta sieru,kā arī pieberam vaniļas cukuru.
Uz lēnas uguns vāram, nepārtraukti maisot.
Kolīdz maisījums kļūst graudains,šķidrums ir izvārījies, pievienojam no mandarīniem izspiesto sulu, apmaisām, ļaujam „uzsist burbuli”, noslēdzam uguni, maisot dzesējam.
Atdzesētu liekam traukā, kas izklāts ar foliju.
Liekam ledusskapī vismaz uz stundu, divām, ļaujam atdzist,sastingt.
Atdzesētu varam griezt ar asu nazi jebkādas formas figūriņās un kārtot traukos.

P.S.Indieši šo kārumu sauc arī par konfektēm, tomēr man šis gardums vairāk atgādina biezpiena sieriņu,tāpēc mūsu ģimenes interpretācijā to ēdam kā biezpiena kūku-griežu rokā ērti paņemamās kvadrātveida šķēlītēs.  Lai izdodas!
Un ass Fiskars nazis palīdzēs veikt brīnumdarbiņu, kas patiesībā šajā receptē ir vissmalkākais- precīzi un glīti sagriezt gardumu glītos kvadrātiņos vai trīstūrīšos.


 

Recepte iesūtīta konkursa “Mana vīrieša mīļākais ēdiens” ietvaros!


Dalīties.

Atstāt Ziņu