Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Inas kāpostu salāti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ina konkursa Gatavojam krājumus ziemai! ietvaros iesūtījusi interesantu recepti – kāpostu salātus ziemai.

Nepieciešami:
Kāposti, burkāni, paprika, eļļa, sāls, cukurs, 9% etiķis (vai esence).

Pagatavošana:
Kāpostus, burkānus, papriku ņem attiecībā 2:1:1. Dārzeņus sarīvē uz rupjās rīves un pilda burkās. Parasti šos salātus pildu 0,7l burciņās un uz katrai tādai burciņai uzleju 2 ēdamkarotes eļļas. Tad vāra marinādi. Uz litru ūdens ņem 1 ēdamkaroti sāls, 2 ēdamkarotes cukura un pievieno 9% etiķi (vai esenci) pēc vēlēšanās. Kad marināde uzvārījusies, lej to pāri sapildītajai kāpostu masai. Burciņas liek katlā ar ūdeni un karsē. Atkarībā no tā, kādus kāpostus izmanto (agrie – mīkstāki, vēlie – cietāki) karsē 25-30 minūtes (vēlos kāpostus varbūt pat ilgāk). Karsēšana atkarīga no tā, cik kraukšķīgus vai mīkstus grib salātus.

Šos pašus salātus var gatavot arī bez karsēšanas. Tad tikai tāpat kā svaigi grieztās zaptes tos jāuzglabā ledusskapī.

 

Gatavojam krājumus ziemai!

DĀRZEŅU SALĀTI ZIEMAI

Marinēta paprika

Signes dzeltenie dārzeņu salāti

Signes vīriešu zapte

Dārzeņu salāti ziemai

Aso ēdienu cienītājiem – adžika

Ilzes recepte marinētiem puķkāpostiem

Marinēti kāposti ar kanēli

Ziemas kārums – marinētas sviesta pupiņas

Uncle ben’s latviešu gaumē

Lonijas kabaču salāti

 

GURĶI UN TOMĀTI ZIEMAI

Zaļie un sarkanie tomāti sautēti tomātu pastā

Marinēti gurķi ķiplokos

Violeti gurķīši? Jā, marinēti aronijās!

Skābēti gurķi un tomāti

Inas marinētie saldie gurķīši

Tomāti želejā

Signes gurķi savā sulā

 

SĒNES ZIEMAI

Ilzes tomātu-sēņu salāti

Marinētas gailenes

Tīnas gaileņu ieziemošanas recepte

Sēņu soļanka

Vasaras garšai ziemā- gaileņu kaviārs

Marinētas baravikas

 

IEVĀRĪJUMI

Annas plūmju- zemesriekstu ievārījums

Ābolu- pīlādžu ievārījums

Marinēti bumbieri ar pīlādžiem Ilzes gaumē

Eksotiski ievārījumi: kivi un persiku

 

Dalīties.

1 komentārs

Atstāt Ziņu