Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

‘Impulsu diēta’- izlasīju un pamēģināju

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jāsāk ar to, ka šī ir mana pirmā grāmata par diētām. Lasīju to ar skepsi, bet interesi. Jā, arī man vajadzētu nomest pāris, precīzāk kādus 15 kg. Līdz šim esmu mēģinājusi dažādas diētas, bet tik strauji, cik nokrītos, svars allaž arī atnāk atpakaļ.

Grāmatas autors Mihails Ginzburgs ir ārsts – dietologs, medicīnas zinātņu doktors. Kā norāda autors, grāmatā esošie apgalvojumi balstīti uz ilgstošiem pētījumiem. Viņš ir pārliecināts, ka notievēt var katrs, turklāt tievētājs drīkst ēst jebkurus produktus, pat saldumus.

Vienkāršiem piemēriem M. Ginzburgs atklāj savu nostāju, skaidrojot cilvēka ķermeņa īpatnības un iemeslus, kādēļ daži no mums ir “caurbiras”, bet citiem atliek tikai pasmaržot svaigi ceptu kanēļmaizīti, lai pieņemtos svarā. Dietologs pārstāv viedokli, ka tieši taukvielas, nevis ogļhidrāti, veicina svara pieaugumu.

Viņš izstrādājis savu diētu, un ar katru teikumu cenšas pārliecināt, ka jebkura no mums ir spējīga to izturēt. Tās pamatā ir režīms, kura laikā papildu diētiskajiem produktiem jālieto uztura bagātinātājs (autors apraksta konkrētus produktus, taču pieļauj, ka iespējams lietot arī citus), turklāt ir arī paredzētas atslodzes dienas, jeb dienas, kad vari ēst to, ko vēlies. Ne tikai pamācošu, bet ikdienā lietojamu šo grāmatu padara tās papildu saturs – tabulas ar produktos esošo ogļhidrātu, tauku u.c. vielu daudzumu, kā arī interesantās, diētiskās receptes.

Es, daudz nedomājot, nolemju šo grāmatu izmantot praksē. Jau vairākus gadus nelietoju sāli, maz lietoju cukuru un cenšos izvairīties no miltu produktiem, bet svars nekrītas. Esmu apņēmības pilna, lai gan zinu, ka krasi ko mainīt nevēlos. Kā allaž, pārtaisu diētu pa savam. Es nelietoju uztura bagātinātājus, bet cenšos savā ēdienkartē iekļaut norādītās receptes, lietot produktus ar mazāku tauku saturu. Arī atslodzes dienu nav, mēģinu sevi ierobežot, bet nedēļas nogalēs apēdu gan pa kādam kārumam, gan treknākam produktam.

Mani visvairāk pārsteidza autora apgalvojums, ka diētiskāk ir salātiem pievienot nevis eļļu, bet 15% krējumu. Tā arī daru. No dotajām receptēm mana mīļākā ir tomātu zupa. Pamazām, to atvasinot, atklāju, ka dārzeņu biezzupas ir ļoti garšīgas, turklāt sātīgas un diētiskas. Notrausu putekļus no dārzeņu tvaicētāja, kurā ļoti ērti un diētiski ir pagatavot arī vistas gaļu. Rezultātā – pus gada laikā, zaudēti 7kg, kas nenāk atpakaļ. Sev izdaru secinājumu, ka ir iespējams mainīt ēšanas paradumus, neatsakoties no visa iecienītā, taču atklājot jaunas, garšīgas receptes.

Piecu punktu sistēmā, grāmatai 5. Par labiem skaidrojumiem, iedvesmojošu tekstu un gardo tomātu zupu!

Dalīties.

Atstāt Ziņu