Recepte pīlādžu faniem! – Ar šo ievārījumu ziemā biskvīta tortes sanāks lieliskas! Ne miņas no tādas lietas kā “pārlieku salds, šķebinoši salds”.
Ābolu – pīlādžu ievārījums
Vajag: ābolus, pīlādžus, cukuru
Sagriežam ābolus, ņemam pīlādžus, liekam kopā katliņā, pielejam nedaudz ūdeni, un liekam vārīties. Kad nedaudz pašķīduši, liekam klāt cukuru un vāram līdz ievārījums gatavs. Man bija 1,5 kg āboli, 0,5 kg pīlādži, un 1,5 kg cukurs
Karstu pildam burciņās un atstājam lai atdziest, pēc tam aizskrūvējam un nesam uz pagrabu.
6 komentāru
Mans tētis šādu ievārījumu gatavoja, tiešām – ļoti gards!
Pīlādži taču ir rūgti! Nevajag daudz cukura, lai nomāktu to rūgtumu?
Tāpēc jau teicu – ievārījums pīlādžu faniem. Man pat likās, ka cukuru droši varēja likt tikai 1 kg uz šo daudzumu. Tas rūgtenums ir patīkams.
Un ogas pirms tam nav nepieciešams kaut kā apstrādāt? Tādas kā no koka norauj arī vāra klāt?
Es pīlādžus neblanšēju. Tik nomazgāju un liku klāt āboliem. Marinējot vai liekot kompotā, tur gan noblanšēju 5 min, bet ievārījumam ne.
Paldies, man 2 kg pīlādžu, eju vārīt……