Vārda dienu svin: Lauris, Norberts

Ilzes ābolu-pīlādžu ievārījums

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Recepte pīlādžu faniem! – Ar šo ievārījumu ziemā biskvīta tortes sanāks lieliskas! Ne miņas no tādas lietas kā “pārlieku salds, šķebinoši salds”.

Ābolu – pīlādžu ievārījums
Vajag: ābolus, pīlādžus, cukuru
Sagriežam ābolus, ņemam pīlādžus, liekam kopā katliņā, pielejam nedaudz ūdeni, un liekam vārīties. Kad nedaudz pašķīduši, liekam klāt cukuru un vāram līdz ievārījums gatavs. Man bija 1,5 kg āboli, 0,5 kg pīlādži, un 1,5 kg cukurs
Karstu pildam burciņās un atstājam lai atdziest, pēc tam aizskrūvējam un nesam uz pagrabu.

Dalīties.

6 komentāru

  1. Ilze Lipska on

    Tāpēc jau teicu – ievārījums pīlādžu faniem. Man pat likās, ka cukuru droši varēja likt tikai 1 kg uz šo daudzumu. Tas rūgtenums ir patīkams.

  2. Jūlija Liene R. on

    Un ogas pirms tam nav nepieciešams kaut kā apstrādāt? Tādas kā no koka norauj arī vāra klāt?

  3. Ilze Lipska on

    Es pīlādžus neblanšēju. Tik nomazgāju un liku klāt āboliem. Marinējot vai liekot kompotā, tur gan noblanšēju 5 min, bet ievārījumam ne.

Atstāt Ziņu