Vārda dienu svin: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis

5 komentāru

  1. Ja ir gatavas, td tās ēd tāpat- vienkārši nomizo mizu un griež šķēlēs- salda kā medus,mmm..:)<br>Bet jābūt mīkstai, ja nav, lai vēl pagatavojas.<br>Labi garšo arī saldajos-ar biezpienu un putukrējumu kopā.

  2. Hurmai vienkārši nomizo miziņu, nogriež cepurīti un ēd. Viducis nav jagriež ārā kā ābolam. Ja grib var sagriezt pabiezās šķēlitēs,lai vieglāk apēdās. <br>

  3. Dace Petersone on

    kādā portālā izlasīju re,ko:<br>Kā hurma jāēd<br><br>Galvenokārt hurmu ēd svaigā veidā. Ja hurma ir ļoti gatava un izšķīdusi, to pievieno jogurtam, bet cietu griež šķēlītēs un pievieno salātiem, ēd kopā ar sieru. Hurma ļoti labi garšo pie zivju ēdieniem. Hurmas šķēles ne tikai dekoratīvi izskatās, bet arī lieliski sader kopā ar garnelēm, lašiem, ikriem. Hurmu var pildīt: nogriež vāciņu, uzmanīgi ar karoti izņem ārā mīkstumu, sagriež to gabaliņos, sajauc ar, piemēram, Dzintara sieru. Iegūto masu pilda atpakaļ izdobtajā hurmā. Tas būs ne salds, ne sāļš, bet svaiga uzkoda salātu vietā. Tikpat labi hurmā var pildīt putukrējumu un pasniegt augli saldajā ēdienā. Austrumos hurmas šķēlītes kaltē un apkaisa ar pūdercukuru. Hurma lieliski der siera un jūras produktu platēs. To var pievienot gaļai, kas tiek cepta folijā – kārtot ar hurmu, ķiplokiem, citronu. Lielisks deserts top, pārgriežot gatavu hurmu uz pusēm, nedaudz izdobj vidu, pārkaisa ar kanēli, uzliek sasmalcinātu apelsīnu, vaniļas saldējuma bumbiņu, ko dekorē ar rīvētu šokolādi, kanēļa un vaniļas maisījumu, grauzdētiem riekstiem u.tml., novieto uz šķīvja, kurā ielieta apelsīnu mērce, kas top uzkarsējot svaigu apelsīnu sulu, pievienojot brūno cukuru, un iebiezinot to ar ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti.<br><br><br>

  4. Ir loti dazadas.Ir cietas gatavas,un mikstas gatavas.Es mizu nemizoju.Vienkarsi edu ka augli,nekadas sarezgitas receptes.Tas ir loti patikams,un kapec bojat ka piedevu.

Atstāt Ziņu