Vārda dienu svin: Kārlis, Spodris

Groziņi ar ķirbja-biezpiena pildījumu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nataša turpina mūs lutināt ar interesantu gardumu receptēm, šoreiz viņa aicina pagatavot smilšu-riekstu groziņus, kas pildīti ar biezpienu un ķirbi.

Sastāvdaļas smilšu mīklai:
* 1 ola
* 1 glāze milti
* 1/2 glāze rieksti
* 125g sviests vai margarīns
* 1/4 glāze cukurs
* naža gals sāls,maza,maza šķipsniņa
* 1/4 tēj.k soda

Sviestu/margarīnu sadrupinam ar miltiem, pievienojam sablenderētus riekstus (smalkās drupačās). Visu šo izmīcam.

Olas baltumu atdalam no dzeltenuma. Baltumu putojam ar cukuru līdz stingrām putām, pievienojam dzeltenumu un sāli, saputojam, pievienojam sodu un vēl saputojam. Šo saputoto olas masu pievienojam miltu maisījumam. Samīcam mīklu. Pēc vajadzības pievienojam vēl miltus, pa karotītei, nepārcenšamies. Mīklai jabūt maigai, mīkstai, bet ne lipīgai. Ieliekam maisiņā un uz 3 stundām ledusskapī.

Pa to laiku gatavojam pildjumu:
(sastāvdaļas es ņēmu uz aci,bet jums uzrakstu aptuvenās proporcijas)

* 200g biezpiens
* 2 citroni
* 200ml ķirbja biezenis
* 50ml saldais krējums
* 3 olas
* 1/3 glāze cukura
* 1 tēj.k svaigi rīvēta ingvera sakne

Ķirbi nomizojam, sagriežam un liekam vārīties ar nedaudz ūdeni. Vāram līdz ķirbis izšķīst. Pievienojam sarīvētu ingveru. Šo masu izlaižam caur sietiņu. Atdzesējam.

Citroniem izspiežam sulu.

Olas viegli sakuļam ar dakšiņu,pievienojam biezpienu,citrona sulu,saldo krējumu,cukuru un ķirbja biezeni. Visu izmaisam.

Gatavo mīklu izņemam no ledusskapja un sapildam formiņās. Sapildītās formiņas vēl sapildam ar mūsu ķirbja, biezpiena pildījumu.

Cepam ap 200 grādiem ap 20 minūtēm.

Groziņi ir mīksti ar interesantu riekstu garšu, un pildījums ir viegli skābens, ļoti maigs un gards!

 
Dalīties.

Atstāt Ziņu