Vārda dienu svin: Alfrēds, Madars, Fredis

Garšīga kakao pagatavošanas noslēpumi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ai pagatavotu patiešām baudāmu kakao dzērienu, ir jāpiešaujas un arī jāļauj vaļa fantāzijai. Lai tevi iedvesmotu savas kakao receptes radīšanai, mēs lūdzām populāru recepšu blogu autores atklāt savu garšīgā kakao pagatavošanas noslēpumu.

KRISTĪNE, bloga Kikas virtuve autore: Mans noslēpums-iebiezinātais piens
Lai gan sākotnēji varētu domāt, ka viss nepieciešamais kakao pagatavošanai ir kakao pulveris un ūdens, tā nemaz nav. Viens no veidiem, kā pagatavot garšīgu kakao, ir par pamatu ņemt iebiezināto pienu ar kakao garšu. „Vienkārši no bundžiņas ņemu ārā pāris karotes šī piena-kakao masas un sajaucu ar verdošu ūdeni,” stāsta Kristīne.

GUNTA, bloga Solo mājai autore: Kakao pievienoju maršmalovus
Gunta kā galvenās kakao dzēriena sastāvdaļas min labu kakao pulveri un pienu. Reizēm viņas ģimenē dzer arī jau gatavos maisījumus, bet, viņasprāt, tie ir pārāk saldi. Lai gan Gunta ļoti bieži nedzer šo saldo dzērienu, tomēr, kad bērni bija mazi un visādi centās „iemānīt” karsto piena dzērienu, viņa atklāja kādu interesantu lietu: „Jau gatavam kakao pievieno mazos zefīriņus (maršmalovus) – mini marshmallows. Tas gan īpaši dzēriena garšu neuzlabo, bet padara to interesantāku, it īpaši bērnam.”

KRISTĪNE, bloga Kristīnes receptes autore: Visgaršīgākais ir klasiskais kakao
„Visgaršīgākais kakao man liekas klasiskais – kakao, cukurs un piens. Bet cita veida gardēži var pievienot putukrējumu un vaniļas cukuru,” atklāj Kristīne.

Kristīnes kakao recepte:
Katliņā ielej pienu un silda to uz lēnas uguns. Tikmēr sajauc kakao pulveri ar cukuru. Cukuru pievieno pēc garšas – ja nepatīk pārāk salds, tad mazāk, bet ja tieši gribas saldāku, tad vairāk. Kad piens ir uzsilis (nevis uzvārījies), tam pievieno kakao ar cukuru, pēc tam kārtīgi izmaisa un ir gatavs pasniegšanai.

ILZE, bloga Ilze sapņo par savu beķereju autore: Pamēģini kakao uzputot!
Ilzei svarīga ir izejmateriālu kvalitāte – kakao pulverim ir jābūt labam, kurā ir īstais kakao, ko iegūst no labām kakao pupiņām. Arī piena kvalitāte ir svarīga.  „Protams, var jau gatavot kakao ar attaukotu pienu, bet ja uzskatām to par našķi, nevis ikdienas strebeklīti, tad var taču atļauties kārtīgu pienu, un pēc tam izksriet riksi pa svaigu gaisu,” teic Ilze. Ilze iesaka arī dažus interesantus knifiņus, ko var izmantot kakao gatavošanā, piemēram, var pamēģināt kakao pirms karstā piena pievienošanas kārtīgi saputot ar nedaudz cukura un nedaudz piena. Jo ilgāk kuls, jo labāku putiņu kakao uztaisīs, kas pēc tam būs jauks un garšīgs dekoriņš dzēriena virspusē. Gatavojot šo saldo dzērienu, var pievienot arī vaniļas cukuru vai arī tikpat labi var kādu reizi nogaršot kakao bez cukura. Ilze iesaka kādu reizi pamēģināt dzērienam pievienot arī nelielu čillī gabaliņu. Un, protams, vienmēr varot pamēģināt pievienot klāt kādu mazumiņu mandeļu vai olu liķieri.

Ilzes kakao recepte:
Sastāvdaļas (vienai porcijai)
200 ml svaiga piena, 2 krustnagliņas,
neliels gabaliņš vaniļas pāksts (1 – 2 cm, var aizvietot ar vaniļas cukuru (neizmantot vanilīnu!)),
šķipsniņa kanēļa, pavisam neliela šķipsniņa kardamona, kripatiņa rīvēta muskatrieksta (teorētiski var aizstāt to visu arī ar piparkūku garšvielām),

4 – 5 labas šokolādes gabaliņi (pēc izvēles – piena, tumšā, arī baltā der, ja garšo)
Pārkaisīšanai – nedaudz rīvētas šokolādes

Gatavošana:
Pienu uzvāra kopā ar krustnagliņām un vaniļas pāksti, noņem no uguns, izņem garšvielas. Krūzē ieliek šokolādes gabaliņus un pārlej ar karsto pienu, maisot izkausē. Pievieno kanēli, kardamonu, muskatriekstu, pārkaisa ar rīvētu šokolādi. Tikpat labi var kanēli nepievienot, bet pie krūzītes nepasniegt karotīti apmaisīšanai, bet gan kanēļa standziņu.

Dalīties.

6 komentāru

  1. Man patīk kakao dzert ar saputotām piena putām. Principā arī pašu kakao gatavoju no piena, kas sakults putotājā.

  2. Dace Petersone on

    Rimi nopērkams krievu ražojuma 99,8% kakao. Ja uzkarsētu pienu samaisa ar šo maisījumu, garša ir kā bērnībā mammas vārītajam. 🙂

  3. Laura Caune on

    Wow..es pat nekad nebiju iedomājusies pagatavot kakao par pamatu ņemot rūgto kakao pulveri + cukuru.<br>Jau gadiem izmantoju Nesquik kakao, kurš ļoti garšo 🙂 Tāpēc laikam nebija ienākusi prātā doma par kādu citu kakao izmēģināšanu.<br>Bet taga esmu ieintriģēta pamēģināt ko jaunu 🙂

  4. Labs kakao (man ļoooti patīk belgolādes kakao) + cukurs + putots piens un šokolādes skaidiņas pa virsu …mmmm….

Atstāt Ziņu