Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Gardā ķirbja kūka

Pinterest LinkedIn Tumblr +

a arī jums mājās vēl aizķērušies ķirbju krājumi, lūk, būs viena ideja, kā tos “noēst”. Visu ziemu ik pa brīdim cepu šo gardumu, paldies māsai par recepti!

Sastāvdaļas:

Ķirbja masai:
3 glāzes rīvēta ķirbja
3 ēd.k. cukura
3 ēd.k. brūnā cukura

Mīklai:
2 olas
100 ml augu eļļa
100 g cukura
šķipsniņa sāls
300 g miltu
2. tējk. cepamā pulvera

Gatavošana:
Sarīvē ķirbi tik daudz, lai sanāktu pilnas 3 glāzes, ķirbim pievieno klāt 3 ēdamkarotes cukura un 3 ēdamkarotes brūnā cukura, samaisa un atstāj sasuloties.
Gatavo mīklu: 2 olas sakuļ ar 100 ml eļļas, pievieno šķipsniņu sāls, 100 g cukura, sakuļ. 300 g miltu iemaisa 2 tējkarotes cepamā pulvera un pievieno masai. Visu samaisa, pievieno klāt ķirbju masai, atkal samaisa. Liek ietaukotā veidnē un cep cepeškrāsnī ~ 180 grādos 40 minūtes (laiks atkarīgs, gan no kūkas veidnes, gan no cepeškrāsns, tādēļ pārbauda kūkas gatavību iedurot tajā sērkociņu vai dakšiņu).
Kūku var padarīt saldāku, mīklā iejaucot rozīnes un pārkaisot izcepto kūku ar pūdercukuru.

Lai garšo!

Dalīties.

5 komentāru

  1. Žēl, ka nav norādīts ķirbju daudzums gramos, jo mērvienība -glāze- ir pārāk nenoteikta. Vienam glāze ir 200g, citam 250g. Vēl kādam – 150g.

Atbildēt Experte Atcelt