Pavisam vienkāršas un gardas koteltītes gan kā piedeva pie kāda ēdiena, gan arī derēs kā pamatēdiens.
Smalki sagriežam 1/4 nelielas galviņas kāposta.
3 vidēja lieluma burkānus sarīvējam uz smalkās rīves.
2 vidēja lieluma sīpolus sīki sagriežam.
Izvāram pusgatavus rīsus 1 paciņu (125g).
Uz smalkās rīves sarīvējam 3 vidēja lieluma kartupeļus un nospiežam sulu.
8 ķiplokdaiviņas izspiestas caur spiedi, vai pat vairāk, nežēlojot un nebaidoties.
Visas šīs sastāvdaļas sajaucam un pievienoajm garšvielas, malto gaļu tik, lai masa labi turas kopā un viegli izveidot bumbiņas, kas nejūk ārā (gaļa ap 500g). Skābo krējumu ap 100g sajaucam ar tomātu mērci vai kečupu 100g un nedaudz ūdeni 50-100ml.
Vai arī noblanšējam tomātus, noņemam mizu un sablenderējam un pievienojam skābo krējumu, šajā gadījumā nebūs vajadzīgs ūdens.
Šo mērcīti ielejam cepamtraukā un liekam ieksā gaļas/dārzeņu bumbiņas. Mērcīte kopumā vajadzīga tik, lai kotletītes līdz pusei atpuveni ir apsegtas. Cepam ap 200 grādiem ap 40-50 minūtēm, atkarīgs cik liela izmēra kotletītes. Sanāk ļoti gardas kotletītes!
Labu apetīti!