Vārda dienu svin: Edmunds, Edžus, Vidmants

Gaisīgs deserts- šokolādes muss

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gaisīgs, maigs un gards deserts Natašas izpildījumā.

Sastāvdaļas 2 porcijām:
100 g šokolāde
1 liela ola
3 ēd.k ūdens
4 ēd.k cukurs
šķipsniņa sāls
šķipsniņa citronskābe
Šokolādes graudiņi
ābolu želeja (ābolu ievārījums + 1 tēj.k želatīns un ūdens)

Pagatavošana:
Olas baltumu atdalam no dzeltenuma. Dzeltenumu noliekam malā. Ķeramies pie baltuma.
Olas baltumu sākam putot ar šķipsniņu sāli, kad sāk veidoties gaisīgas putas pievienojam 1 ēd.k cukuru un turpinam putot līdz cukurs izkusis, tad pievienojam škipsniņu citronskābi. Saputojam līdz stingrām putām.

Katliņā liekam 1 ēd.k ūdeni un olas dzeltenumu, maisam ar putojamo slotiņu ap 2 minūtēm, tad pievienojam šokolādi un vēl vienu ēdamkaroti ūdeni. Visu šo maisam, karsējam līdz pilnībā izkūst šokolāde un ir viendabīga masa. Ļaujam atdzist.

Vāram sīrupu. Katliņā liekam 3 ēd.k cukuru un 1 ēd.k ūdeni, vāram uz nelielas uguns ap 5 -7 minūtēm līdz šķidrums paliek staipīgs kā sīrups, bet nemaina vēl krāsu. Sīrups gatavs, kad iepilinot pilīti šī sīrupa ļoti aukstā ūdenī,tas saveļas vienā pikucī nevis izšķīst.

Nepārtraukti putojot olas baltuma putas, lejam tajos iekšā karsto sīrupu, karstu tikko no uguns.

Putojam līdz baltumi būs stingri un sīrups tajos atdzisis.

Pēc tam ieputojam šokolādes masu.

Lejam porciju trauciņos un ļaujam pastāvēt ledusskapī ap 5 stundām.

Pagatavojam no skāba ābolu ievārījuma želeju, tā labi ies klāt saldajam musam.

Dekorējam ar šokolādes graudiņiem un izkausētu šokolādi, vai kā vēlamies.

RECEPTE IESŪTĪTA KONKURSA ‘MANS IECIENĪTĀKAIS OLU ĒDIENS’ IETVAROS

UN KĀDS IR TAVS IECIENĪTĀKAIS OLU ĒDIENS? PAGATAVO, NOBILDĒ UN ATSŪTI RECEPTI MUMS!

BALVĀS- kvalitatīvie FISKARS Functional Form cepšanas piederumu komplekti!

Vairāk par konkursu lasi šeit>>>

Dalīties.

Atstāt Ziņu