Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Frikadeļu zupa ar omleti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Īsta darba dienas vakaru zupa – garšīgā un sātīgā frikadeļu zupa. Viktorija piedāvā frikadeļu zupu papildināt ar omleti. Lūk, viņas konkursam Mana garšīgā zupas recepte iesūtītā recepte.

Nepieciešamie produkti:

1 ½ buljona vai ūdens
1 burkāns
1 sīpols
pētersiļa sakne
sāls, pipari
dilles un pētersīļi

Omletei:
3 olas
½ gl.piena

Frikadelēm:
250 g maltās gaļas
1 sīpols
1 šķēle baltmaizes
½ gl. Piena
1 ola


Pagatavošana:

Verdošā ūdenī vai buljonā liek sagrieztus, notīrītus burkānus, pievieno sāli, sīpolu, selerijas sakni un vāra pusmīkstus.
Baltmaizei nogriež garozu un šķēlīti pārlej ar pienu. Kad maize izmirkusi, ta sastrādā ar dakšu, pievieno maltai gaļai kopā ar sāli, pipariem, sasmalcinātu sīpolu un olu. Masu kārtīgi sajauc un tad ar samitrinātām aukstā ūdeni rokām veido mazas frikadeles. Tās liek zupā un lēni vāra, kamēr frikadeles uzpeld.

Olas sakuļ ar pienu un uzcep plānas omletes.
Omleti satin ruletē un sagriež strēmelītēs.

Šķīvī ielej zupu ar frikadelēm un pievieno omletes strēmelītes. Pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.

Dalīties.

2 komentāru

Atstāt Ziņu