Vārda dienu svin: Otīlija, Iveta

Franču cepumi Macaroons

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas:
2 olu baltumi
80 mandeles vai gatavi mandeļu milti
150 g pūdercukurs
2 ēd.k cukurs
šķipsniņa sāls
šķipsniņa citronskābe
1 ēd.k biešu sula krāsai

Apgrauzdējam mandeles. Atdzesējam, sablenderējam. Pievienojam pūdercukuru un izsijājam caur sietiņu.

Olas baltumus sākam putot ar šķipsniņu sāli līdz izveidojas putas. Pievienojam cukuru un turpinam putot līdz stingrām putām.

Pievienojam citronskābi un biešu sulu. Saputojam līdz baltumi tik stingri, ka nekrīt ārā no trauka, ja to apgāž augšpēdus.

Saputotajos olas baltumos iecilajam mandeļu miltus.

Liekam masu maisiņā un spiežam uz cepamā papīra cepumus. Masa ir šķidrāka nekā bezē cepumiem, jo cepumiem nav jābūt augstiem.

Ļaujam cepumiem šādi nostāvēties istabas tempertūrā ap stundu, lai nedaudz apkalst.

Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 150 grādiem ap 15 minūtēm.

Cepumiem nav jāmaina krāsa, bet tikai jāapkalst.

Lūk, un makarūni ir gatavi! Manējie nedaudz atšķiras no īstiem makarūniem, jo neizveidojās apakšā “svārciņi”. Kas ir redzējis īstus makarūnus, zina, kas tie par svārciņiem. Svārciņi laikam neizveidojās, jo man nav precīzas tempertūras cepeškrāsnī, cepu “uz aci”. Bet garšai tas netraucēja…

Starp diviem cepumiem iesmērējam krēmu, man ir šokolādes krēms. Tā kā man šķita, ka cepumi pats par sevi ir ļoti gardi, tad krēmu liku pavisam nedaudz, lai krēms nepārņem visu garšu.

Ļoti maigi, mutē kūstoši, gardi makarūni.

RECEPTE IESŪTĪTA KONKURSA ‘MANS IECIENĪTĀKAIS OLU ĒDIENS’ IETVAROS

UN KĀDS IR TAVS IECIENĪTĀKAIS OLU ĒDIENS? PAGATAVO, NOBILDĒ UN ATSŪTI RECEPTI MUMS!

BALVĀS- kvalitatīvie FISKARS Functional Form cepšanas piederumu komplekti!

Vairāk par konkursu lasi šeit>>>

Dalīties.

Atstāt Ziņu