Vārda dienu svin: Edvards, Edvarts, Eduards, Varis

Deserta kūka ‘Maigais pieskāriens’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deserts ir ļoti maigs, mutē kūstošs. Tas nav pārāk salds, saldumu dod cepumu pamatne un šokolāde, toties zemenes piedod svaigu, pasakainu garšu.


Sastāvdaļas deserta massai:
500g skābais krējums 25%
1/2 buņdžiņa vārīta iebiezinātā piena
200g svaigais siers (Maskarpone)
Cukuru pievieno pēc garšas (es pieliku 3 ēd.k)
100 ml piens
1/2 paciņa Santa Maria želatīns (jeb 10g želatīna)
Dekorēju ar šokolādi (aptuveni 40g) un svaigām zemenēm.

Sastāvdaļas pamatnei:
360g cepumi (brūnie Selgas)
ap 50g zemesrieksti
150g sviests

Pagatavošana:
Cepumus sablenderējam.
Riekstus apgrauzdējam, atdzesējam un arī sablenderējam.
Cepumu, riekstu drupačām pievienojam izkausētu sviestu. Sajaucam līdz viss viendabīgs.
Traukā ieliekam pārtikas plēvi (ja jums ir kūkas forma ar noņemamu malu, tad plēve nav nepieciešama).
Kārtojam cepumu pamatni. Izlīdzinām.

Skābo krējumu putojam līdz tas kļūst krēmīgs.
Atsevišķi saputoju svaigo sieru kopā ar iebiezināto pienu.
Savienojam skābo krējumu un svaigo sieru ar iebiezināto pienu, vēl mazliet putojam, pagaršojam, ja nepieciešams pievieno cukuru.
Pienā iemaisām želatīnu, atstājam uzbriest. Uzsildām siltu un maisam līdz želatīns pilnībā izkusis un nav redzami želatīna graudiņi.
Krēmīgajā masā ieputojam želatīnu.
Lejam uz cepumu pamatnes un liekam ledusskapī uz 3 stundām.

Pēc 3 stundām izņēmu no formas un aplēju ar izkausētu šokolādi, izdekorēju ar zemenēm.
Pēc tam liekam atpakaļ ledusskapī.

Atļaujam nedaudz pastāvēt un varam ķerties klāt.

Dalīties.

Atstāt Ziņu