Vārda dienu svin: Ernestīne, Ingmārs, Akvelīna

Dažādu graudu pārslu cepumi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Manā saimniecībā bija ienākušās Eiropas sponsorētās pārslas, kurām vajadzēja piemeklēt kādu recepti, kas neprasītu diži daudz pūļu un papildus izdevumus. Globālajā tīmeklī atlasīju vairākas auzu pārslu (neredzu nekādu atšķirību, ja saviem cepumiem lietošu dažādu graudu pārslas) receptes ar visām bildēm, kas dod lielāku pārliecību, ka recepte darbojas, nevis ir tikai dažādu sastāvdaļu apraksts uz papīra/ekrāna…

Nepieciešams:
1 glāze dažādu graudu pārslu
1,5 glāze kafijas dzirnaviņās samaltu dažādu graudu pārslu miltu
½ glāze cukura
200 g sviesta
1 glāze rozīņu
šķipsniņa sāls

Pagatavošana:
Uz pannas apgrauzdē dažādu graudu pārslas. Kamēr tās dziest, sakuļ sviestu ar cukuru un sāli. Process noritēs raitāk, ja sviestu jau laicīgi izņemsi no ledusskapja. Kafijas dzirnaviņās samaļ dažādu graudu pārslu miltus. Var, protams, likt arī parastos miltus, bet man bija svarīgi visas pārslas izlietot. Sviestu, miltus, pārslas un rozīnes sajauc, lai izveidojas mīkla. Mīklai jābūt diezgan drupenai. Ļoti svarīgi iegūt pareizo konsistenci, lai veidojot cepumus ar rokām tās būtu sausas (bildē redzams, ka manai mīklai vēl vajag ēdamkaroti miltu), bet cepums turētu formu. Ja mīkla būs pārāk vijīga, cepumi karstumā izplūdīs pa visu pannu un gala rezultātā iegūsiet lielu daudzumu karamelizētas griljāžas ar rozīnēm.

Šī  laikam ir tā reize, kad katrai saimniecei nāksies krāsniņu kārtīgi pieskatīt, jo cepšanās process ir diezgan neprognozējams. Es cepu 180 grādos 15 minūtes.

Dalīties.

Atstāt Ziņu