Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Dārzeņu salāti ziemai

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Anna konkursam piedāvā dārzeņu salātu recepti. “Arī šie salāti ir viegli pagatavojami, visvairāk laika aiziet visus dārzeņus notīrīt un sagriezt, bet, ja mājas ir vēl kāds, kurš palīdz, tad darbiņš uz priekšu iet ļoti ātri,” raksta Anna.

Vajadzēs:
-1.5 kg kabaču (var likt kapostus)
-0.5 kg paprikas
-1 kg tomātu
-0.5 kg sīpolus
-0.5 kg burkānu
-2 ķiploku galviņas

Marināde:
-350 gr. ūdens
-200 gr. cukurs
-200 gr. eļļas
-2-3 ēd.k sāls
180 gr. etiķa 9%

Patavošana:
Sterelizējam burciņas, vāciņus turu vērdošā ūdeni un skrūvēju virsū karstus.
Visus dārzeņus nomazgājam, paprikai izņem sēkliņas, kabačus nomizojam un arī izņemam sēklas no vidus, burkānus, ķiplokus, sīpolus- nomizojam, tomātiem izgriežam ārā nabiņu (var arī tomātus tvaicēt un noņemt mizu)
Visus dārzeņus sagriežam salmiņos.

Katliņā lejam ūdeni+cukuru+sāli+eļļu, uzvāram un beram klāt visus sagrieztos dārzeņus.
Kad uzvāras, vāram 20 minūtes. Tad lejam klāt etiķi, samaisam visu kārtīgi, lai etiķis iesūcas un pavāram vēl 5 minūtes.
Liekam burciņās, biezumus ar karotīti saspiežam ciešāk, lai nav pustukšas burciņas.
Skrūvējam ciet un griežam otradāk, un atstājam līdz rītam, tad nesam uz pagrabu.

Lai labi garšo!

 

Gatavojam krājumus ziemai!

Aso ēdienu cienītājiem – adžika

Marinēti gurķi ķiplokos

Annas plūmju- zemesriekstu ievārījums

Tīnas gaileņu ieziemošanas recepte 

Marinēti kāposti ar kanēli

Ziemas kārums – marinētas sviesta pupiņas 

Inas marinētie saldie gurķīši

Ābolu- pīlādžu ievārījums

Sēņu soļanka

Uncle ben’s latviešu gaumē

Lonijas kabaču salāti

Dalīties.

4 komentāru

  1. Šiem salātiem jābūt labiem, jo man nepatīk tie salāti, kuri jāvāra 1stundu un pat vairāk. Krāju receptes jaunai sezonai, šie būs noteikti jāizmēģina!Paldies!

Atbildēt Elita Atcelt