Nepieciešamās sastāvdaļas: maza kāpostgalva vai puse no nelielas kāpostgalvas, 3-5 burkāni, 7 palielāki kartupeļi (ar dārzeņu daudzumu vari brīvi variēt – atkarībā no to lieluma un tā, cik daudz tos vēlies), konservēto zirnīšu bundža, 2 sīpoli, dilles, ~ 500 g maltā gaļa
Pagatavošana:
Visus dārzeņus nomazgā, kartupeļus un burkānus nomizo. Smalkās skaidiņās sagriež kāpostu, burkānu sagriež pusripiņās. Kartupeļus sagriež mazos gabaliņos. Sagriezto kāpostu un burkānus liek kopā katlā sautēties. Atsevišķā katliņā liek vārīties kartupeļus. Kad kāposti un burkāni nedaudz pasautējušies, tiem pievieno sagrieztu sīpolu, garšvielas un sāli. Kamēr dārzeņi sautējas, kartupeļi jau varētu būt uzvārījušies, tos nokāš, uzliek vāku un pagaidām atstāj. Paralēli pannā apcep malto gaļu un sagrieztu sīpolu. Kad kāposti un burkāni ir mīksti, tiem pievieno konservētos zirnīšus un vārītos kartupeļus, kā arī apcepto malto gaļu un dilles (šajā gadījumā tiek pievienotas kaltētas dillītes) – to visu nevis iemaisa, bet rūpīgi iecilā. Astāj uz pāris minūtēm uz lēnas uguns zem vāka pasautēties. Kopā dārzeņu sautējuma ar malto gaļu gatavošana aizņem gandrīz stundu, taču iznākums ir garšīgs! Šāds sautējums garšo arī bērniem. Var ēst kopā ar salātiem vai krējumu.
Ja arī Tu vēlies padalīties ar kādu īpašu vai gardu recepti no sava recepšu krājuma, sūti receptes aprakstu un ēdiena foto uz sp@sievietespasaule.lv
7 komentāru
Mmm, labs! Būs šodien jāuztaisa. Paldies
Patiešām ļoti labi izskatās, būs jānoprovē :)!
Kartupeļus vienkārši jāliek vārīties vēlāk nekā burkānus, tad nevajadzēs trīs dārzeņiem trīs kastroļus…
sautējumu veidoju atkarībā no sezonas,aizdaru nelieku.Desas neēdu vispār,labu maltu gaļu ar garšvielām un ķiploku sacepu atsevišķi uz pannas,ja gaļa ļoti liesa-pielieku nedaudz olīveļļas.Katrs savai porcijai pievieno gaļu,cik vēlas-atlikumu var nākošā dienā likt uz maizes vai gatavot mērci
Izklausās ļoti ņammīgi! šodien mēģināsim pagatavot 🙂 Ceru, ka mazulim arī garšos 🙂
Pagatavoju, pieliku klāt vēl papriku (bet tā jau gaumes lieta)- gardi!!!!! Paldies par recepti! 🙂
Es lieku klāt selerijas sakni un kāli. Tā gatavoja mana vecāmāte un tā vajadzētu radināt mūsu bērnus. Nekādas paprikas un zirnīšus… ja nu vienīgi vasarā, kad zirņi no sava dārza, tad ir cita garša nekā konservētiem….<br>Un vēl: kartupeļu vārīšana atsevišķi ir lieks darbs…kad viss jau ir mīksts lieku virsū sagrieztos kartupelīšus un dilles(svaigas, kaltētas vai saldētas). Beigās visu viegli izcilā