Vārda dienu svin: Alfrēds, Madars, Fredis

Citādāki kabaču ikri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Šovasar kabači saauguši milzīgi lieli, tāpēc bija jādomā, ko ar tiem iesākt, lai neaizietu bojā. Meklēju dažādas receptes. Galu galā no visām izveidoju savējo.

Nepieciešams:
3 kg kabaču

0,5 kg sīpolu

250 g provansas majonēzes „Francis”

300 g tomātu pastas (var arī vairāk)

150 g eļļas

½ glāzes cukura

2 ēd.k. sāls

½ tējk. Maltu melno piparu

1sasmalcināta lauru lapa

ķiploks (ja vēlas) 

Pagatavošana:
Kabačus un sīpolus nomizo un samaļ. Liek katlā un pievieno majonēzi un tomātu pastu, kā arī eļļu. Visu vāra 1 stundu. Tad pievieno cukuru, sāli, piparus, sasmalcinātu lauru lapu. Vāra vēl 40 minūtes. Ja vēlas, tad aptuveni desmit minūtes pirms vārīšanas beigām var pievienot saspiestu vai sagrieztu ķiploku (daudzums atkarīgs no katra gaumes). Gatavo sautējumu liek burkās, vāko ciet un ļauj atdzist. Tad nes uz pagrabu vai liek uzglabāties ledusskapī.

 

Iesūtīts konkursam ‘Gatavojam krājumus ziemai’

————–
Padalies arī Tu ar savām ievārījumu, kompotu, marināžu un citu ziemas gardumu receptēm! Balvās- 3 grozi pilni ar dažādām, smaržīgām TWINS un Anniņa garšvielām. ->>> KONKURSS ‘Gatavojam krājumus ziemai!’

Dalīties.

Atstāt Ziņu