Vārda dienu svin: Ādolfs, Ilgonis

Cepumi ‘Lieldienu trifeles’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ai tu spēj iedomāties, ka no vārītām olām var pagatavot arī trifeles? Nataša to ne vien iedomājās, bet arī realizēja, un iznākums ir garšīgi cepumi Lieldienu noskaņās.

Sastāvdaļas:
50 g sviests, kas pastavējis istabas tempertūrā
2 vārītu olu dzeltenumi
3 ēd.k cukurs
vaniļas cukurs
1/3 tēj.k kurkuma,lai ir izteikta dzeltena krāsa
1 ēd.k kukurūzas vai kartupeļu ciete
1 ēd.k krējums
ap 200g milti,būtībā mīcot mīklu manīsim precīzi
4 ēd.k kakao + 1 ēd.k pūdercukurs apviļāšanai

Pagatavošana:
Izvāram olas, kārtīgi cietas. Baltumus malā (tos neizmantosim).

Sviestu putojam ar cukuru, vaniļu un olu dzeltenumiem līdz krēmīgai masai, pievienojam krējumu un kukurūzas cieti, kurkumu, vēl saputojam.

Beram pa daļām miltus un mīcam mīklu. Mīklai jabūt stingrai un nav jalīp pie rokām, bet tai nav jābūt miltainai.

No mīklas veidojam nelielas bumbiņas, tad veidojam kaut ko līdzīgu konusam. Liekam saldētavā uz 10 minūtēm.

Pa to laiku uzsildam cepeškrāsni ap 180 grādiem. Cepam ap 15-20 minūtēm.

Cepoties cepumi nedaudz pieplok, veidojot konusa formu tas jāņem vērā, ka izceptie vairs nebūs tik augsti kā izveidotie cepumi.

Ļaujam cepumiem padzist 15 minūtes.

Gandrīz atdzisušus cepumus apviļājam kakao/pūdercukura maisījumā.

Un Lieldienu trifeles gatavas! Viegli kraukšķīgas, nav cietas….

 

RECEPTE IESŪTĪTA KONKURSA ‘MANS IECIENĪTĀKAIS OLU ĒDIENS’ IETVAROS

Dalīties.

1 komentārs

  1. HobbySet patiešām jauks veikals! No šī vainaga esmu smēlusies idejas eglīšu rotājumu izveidošanai 🙂

Atstāt Ziņu