Vārda dienu svin: Līksma, Bārbala

Cepts siers ar medu un zemenēm

Pinterest LinkedIn Tumblr +

No Jāņiem palicis pāri siers? Noteikti vari izmantot to tā, kā tikko darīju es. Bet, ja siera nav un jādodas to pirkt uz veikalu, es iesaku Pilnīgos Latgales sierus (vairāk informācijas šeit www.try.lv), jo tie cepot ir IDEĀLI! Nepaliek staipīgi un iegūst burvīgu konsistenci. 

Šodien pusdienās pagatavoju rīvmaizē ceptu Jāņu sieru ar svaigu, dzidru medu un meža zemenēm. 

Mēs abas ar mazo gadu 4 mēnešus veco jaunkundzi ēdām un prasījām VĒL!

Tātad – viss, kas nepieciešams:
Jāņu siers 
rīvmaize
medus
meža zemenes

Pagatavošana:
Jāņu sieru sagriež gabaliņos un apviļā rīvmaizē. Ja tas ir paštaisīts Jāņu siers, tas noteikti būs mitrāks, un rīvmaize labāk lips klāt, bet arī veikalā nopērkamajam nekas papildus (piemēram, ola) nebūs nepieciešams. Liek sieru sakarsētā eļļā uz pannas un minūti no abām pusēm apcep, uzmanīgi pagriežot no vienas puses uz otru. Te nu jāieliek neviltota reklāma tiem iepriekš minētajiem Latgales sieriem, jo tie cepot nekūst, un nekādas grūtības apgriezt nerodas. Kārtojam sieru uz šķīvja, pārlejam ar 1-2 tējkarotēm medus, var noteikti vairāk un pāri zemenes! FANTASTISKI!

 

Ja arī tavā recepšu krājumā ir kāda siera recepte, neskopojies un sūti šurp – vari iegūt lieliskas un garšīgas balvas! Vairāk par konkursu lasi te: SIERA RECEPŠU KONKURSS!

Dalīties.

Atstāt Ziņu