Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Cepti dārzeņi: ķirbis, kālis un selerija

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Šis ir lielisks piemērs, kas rāda -vakariņās nevajag aprobežoties tikai ar kartupeļiem. Sarūpē gardu maltīti, izmantojot dažādākus dārzeņus, pamēģini kāli, rāceni, bieti, rutku un ķirbi!

Nepieciešamās sastāvdaļas:
1 cepamais ķirbis (speciāla šķirne)
1 kālis
1 selerija sakne
1 ķiploku galviņa
ķimenes
jūras sāls
olīveļļa

Pagatavošana:
Dārzeņus – kāli, selerijas sakni notīra, sagriež nelielos gabaliņos vai šķēlēs.
Ķirbi pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un sagriež nelielos gabaliņos vai šķēlēs. Ķirbi nemizo!

Bļodā liek dārzeņus, pievieno izspiestas ķiploku daiviņas (3-4 pēc izvēles), uzkaisa ķimenes, rupjo sāli un viegli pārslaka ar eļļu. Samaisa.

Uzkarsē cepeškrāsni uz 200oC. Uz pannas uzber dārzeņus un liek cepties. Cep ap 30 minūtēm.

Dalīties.

3 komentāru

  1. Esmu iecienījusi jau kādu laiku cepeškrāsnī ceptus ķirbju gabaliņus – apkaisuar ķimenēm, apslaku ar eļļiņu, citas garšvieliņas, cepeškrāsnī iekšā un pēc desmit minūtēm mmm..garda piedeva vakariņām!

  2. beidzamajā laikā man ir ļoti apnikuši kartupeļi, bet rīsi un griķi negaršo, tā, ka izvēle maza. Vēlējos ieviest kaut ko no dārzeņiem, bet nekas īsti neiedvesmo, paskatīšos šīs receptes 🙂

Atbildēt Anna Atcelt