Vārda dienu svin: Aina, Anete

Cepti āboli

Pinterest LinkedIn Tumblr +

lāt ābolu laiks. Kad svaigā veidā tos vairs negribas, lai tie nesāktu bojāties, es ābolus cepu. Tas ir ļoti garšīgs un viegls saldais ēdiens. Man pašai tie garšo vieni paši – gan silti, gan auksti. Bet tos var ēst arī ar pienu. Tos var ēst arī ar saldējumu, putukrējumu vai biezpiena krēmu. To, vai ceptos ābolus ēst vienus vai likt tiem kaut ko klāt, lemjat pašas, šeit recepte, kā es sagatavoju pašus ceptos ābolus.

Nepieciešams:
Āboli
Cukurs vai medus
Kanēlis
Dzērvenes
Ūdens

Pagatavošana:
Nomazgā ābolus. Tos pārgriež uz pusēm vai ceturtdaļās, izņem serdi un liek karstumizturīgā traukā. Sagrieztajiem āboliem pārlej nedaudz ūdeni (lai ir nosegta visa trauka pamatne). Āboliem pārkaisa cukuru (to tiešām katrs pēc savām cukura lietošanas tradīcijām skatās). Pārkaisa arī nedaudz kanēļa. Var pārbērt ar sezonas ogām. Manā receptē pārbērtas pāris dzērvenes. Liek cepeškrāsnī 180-200 grādu temperatūrā. Cep līdz abolu miziņa paliek brūngana.

Dalīties.

Atstāt Ziņu