Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Cepeškrāsnī cepta karpa ar burkāniem un sīpoliem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nepieciešams:
Karpa
Garšvielas (sāls, pipari, garšvielas zivīm, pētersīļi u.c. (pēc izvēles).
Sīpols
Ķiploki
Vārīts burkāns
Mazliet sviesta
Garnējumam tomāti un siers.

Pagatavošana:
Iztīra no noskalo zivi. Pēc tam to ierīvē ar garšvielām gan no iekšpuses, gan no ārpuses un noliek malā. Sagriež sīpolu, burkānu un ķiploku un liek uz pannas, kurā ir izkausēts sviests. Dārzeņus apcep līdz tie ir viegli zeltaini (var pievienot garšvielas). Kad dārzeņi pusgatavi tos pilda karpā un liek zivi cepeškrāsnī uz ~40 minūtēm. Dažas minūtes pirms  cepšanās beigām uz karpas kārto ripiņās sagrieztus tomātus un rīvētu sieru, un liek atkal cepeškrāsnī līdz tomāti un siers ir apcepušies. 
Pasniedz ar ceptiem dārzeņiem, kartupeļu biezeni vai salātiem (pēc gaumes).

 

KONKURSS ‘MANA SVĒTKU LAIKA RECEPTE’  

 

Pastāsti un parādi mums savas īpašās Ziemassvētku laika un Jaungada receptes!

Balvās gardumi no ceptuves „Lāči” – lai svētki turpinātos arī pēc Jaunā gada!

Vairāk informācijas par konkursu šeit  >>>

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu