Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Burkānu keksiņi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

urkāni paši par sevi ir gards graužamais. Bet, tos var arī izmantot, gatavojot keksiņus. Pamēģini arī tu.

Sastāvdaļas:
1 glāze- 250ml rīvēti svaigi burkāni
2 olas
1/2 glāze cukurs
1 glāze kukurūzas milti
1/2 glāze kviešu milti
100ml eļļa
100ml piens
1/2 tēj.k soda,kas aplieta ar aptuveni 1 ēd.k etiķa
vaniļas cukurs pēv pašu vēlēšanās

Pagatavošana:
Burkānus sarīvējam uz smalkās rīves, pielejam 50 ml eļļu un visu sablenderējam.
Olas putojam ar cukuru un vaniļas cukuru līdz gaisīgai masai. Olās ieputojam burkānu masu un atlikušo eļļu. Pieberam kviešu miltus. Izmaisām.
Pievienojam sodu, kas aplieta ar etiķi un ir izputojusies.
Pielejam pienu un pievienojam kukurūzas miltus. Visu saputojam.

Lejam formiņās.
Man sanāca 13, 7cm diametra formiņas.

Cepam iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem apmēram 20 minūtes.
Ieduram keksā sausu nazi, ja tas iznāk bez mīklas, sauss, tad gatavi.

Atdzesējam un izņemam no formiņām.

Skaisti vizuāli un ļoti aromātiski…

Dalīties.

2 komentāru

  1. Jūlija Liene R. on

    Gribētos tagad šos izņemt no datora ekrāna un brokastīs pie kafijas piekost..mmm.ņam ņam 😀

Atbildēt Anna Atcelt