Vārda dienu svin: Baiba, Barbara, Barba

Brokoļu kēkss

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ai iedomājoties par brokoļiem, tu sarauc degunu? Tad šādā veidā tev tie noteikti garšos – kēkss, kas pagatavots no svaigu brokoļu biezeņa!

Sastāvdaļas:
1 glāze mannā
1 glāze kukurūzas milti
1 glāze kokosa skaidiņas
1 glāze kokosriekstu piens
1 glāze eļļa
1 glāze cukurs
2/3 glāzes brokoļu biezenis,svaigi blenderēti brokoļi
vaniļas cukurs vai citrona,apelsīna miziņa
saldētas mellenes, var arī bez
1 tēj.k soda
šķipsniņa sāls
pūdercukurs apkaisīšanai
mīklā iemaisīju konservētas papaijas gabaliņus, var izmantot žāvētos augļus

Pagatavošana:
Svaigus brokoļus sablenderējam viendabīgā biezenī, lai vieglāk blenderēt pievienojam nedaudz eļļu no kopējā daudzuma kas nepieciešams.

Biezenim pievienojam kokosriekstu pienu, izmaisam. Tālāk iemaisam visas pārējās sastāvdaļas, izmaisam līdz mīkla viendabīga.

Formu iesmērējam ar eļļu. Liekam apakšā mellenes, tad lejam mīklu.

Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 40-50 minūtēm.

Gatavu atdzesējam. Izņemam no formas. Apkaisam ar pūdercukuru.

Kēkss ir ļoti maigas konsistences,mitrs un nav drupens. Brokoļi lieliski iekrāso kēksu, bet garšu nebojā. Tā kā klāt ir izteiktas garšas kokoss, tad brokoļi nav vispār jūtami.

Recepte iesūtīta konkursa ‘Gavēņa laika receptes’ ietvaros

Dalīties.

2 komentāru

Atstāt Ziņu