Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

„Borjomi” – no zemes dzīlēm nācis dārgums

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Reklāmraksts. Kura gan no mums negribētu maksimāli ilgi saglabāt jaunību un labu veselību!? Medicīnā jaunība tiek pielīdzināta veselībai, savukārt viens no svarīgākajiem labas veselības priekšnoteikumiem ir ķermeņa šūnu struktūra un to stāvoklis. Tā kā ķermeņa šūnu sastāvu 70% veido ūdens un tajā izšķīdušie elementi, svarīgi ir, ar ko Tu „baro” savas šūnas jeb kādu ūdeni dzer.

Gan jau esi pamanījusi garšas atšķirību ūdenim, kas patecināts no krāna, pasmelts no akas lauku sētā vai ieliets glāzē no veikalā iegādātas pudeles. Tas tāpēc, ka atšķirīgi ir ūdens ieguves veidi – ūdens ir dabisks vai tehnoloģiski apstrādāts.

Ar kādu ūdeni tad visbiežāk ikdienā sastopamies?

  1. Dabiskais minerālūdens tiek ekstrahēts no zemes dzīlēm, ar dabisku un organismam vērtīgu minerālvielu piedevu (izņemot dabisko oglekļa dioksīdu, jo gāzēts minerālūdens tiek ražots). Lietojot šādu ūdeni, tu vari būt droša, ka tas ir pilnīgi dabisks – tāds, kā no zemes dzīlēm nācis, jo dažādi tiesiskie akti nosaka to, ka šādu ūdeni nedrīkst ķīmiski apstrādāt. Ne velti vietas, kur dabiskais minerālūdens tiek iegūts, ir stingri aizsargātas saskaņā ar sanitārās aizsardzības noteikumiem, kā rezultātā tiešā šo ūdens ieguves rajonu tuvumā ir aizliegta jebkāda ekonomiskā un rūpnieciskā darbība.
  2. Akas ūdens ir ļoti līdzīgs dabiskajam minerālūdenim, tomēr par tā kvalitāti un ieguvi nevar būt 100% droša, jo tā ieguvi un minerālu sastāvu tajā nenosaka nekādi oficiāli dokumenti. Lai šādi iegūtu ūdeni, nav nepieciešams iegūt sertifikātus, kas apstiprinātu tā kvalitāti.
  3. Mineralizētais ūdens jeb, tautā saukts, arī dzeramais, mineralizētais, attīrītais un destilētais ūdens parasti ir jau ķīmiski vai kā savādāk apstrādāts. Proti, tas ir ražots, nevis vairs tāds, kā no zemes dzīlēm nācis. Šāda ūdens sastāvā ir ķīmiskas vielas, kas mākslīgā veidā pievienotas ūdenim.
  4. Krāna ūdens ir, iespējams, visplašāk pieejamais un ikdienā lietotais ūdens veids, tomēr tas ir arī visvairāk apstrādātais, pārmainītais ūdens. Proti, tas ir apstrādāts ar dezinfekcijas līdzekļiem vai citām ķīmiskām vielām, lai būtu drošs lietošanai pārtikā.

Tā kā cilvēka organismā aptuveni 70% ir ūdens un arī ikdienā, lai labi justos, ir jāizdzer ap 2,5 litriem ūdens, tev vajadzētu būt īpaši uzmanīgai izdarot izvēli par labi tam vai citam ūdenim. Visvērtīgākais, protams, ir dabiskais minerālūdens, jo tajā ir daudz vairāk vērtīgu mikro un makroelementu, kas ir vajadzīgi normālai organisma un konkrētu orgānu funkcionēšanai.

Viens no šādiem dabiskajiem minerālūdeņiem ir „Borjomi”. Cilvēki ar šo ūdeni ir pazīstami jau 119 gadus, bet, vai tu zini, kas īsti ir tā unikālās īpašības un vērtības? Patiesībā to nosaka tā izcelsmes vieta – ūdeņiem bagātās Gruzijas viens no zināmākajiem kūrortiem – Borjomi. Ņemot vērā, šī ūdens vērtības un tīrību, šajā reģionā ir izveidots pat nacionālais parks – Borjomi-Kharagauli. Tas ir lielākais šāda veida nacionālais parks Eiropā, kas plešas 7000 kvadrātkilometru platībā. Borjomi kūrorts atrodas kalnu zonā, un to ieskauj priežu mežs. Visi atmosfēras nokrišņi aptuveni pus gadu filtrējoties cauri daudzveidīgajiem un vairākus kilometrus biezajiem zemes slāņiem tā attīrās, ka tajos nepaliek vairs neviens kaitīgs mikroorganisms. Gluži pretēji, filtrējoties un attīroties cauri zemes slāņiem, ūdens bagātinās ar dažādām organiskajām vielām, makro un mikroelementiem, kas cita starpā ir svarīgs elements veselības, jaunības un mundruma saglabāšanai.

Ūdens “Borjomi” satur vairāk nekā 80 noderīgus ķīmiskos elementus un to savienojumus, kas stiprina organismu, tādējādi pasargājot no dažādām saslimšanām. Šis sārmainais minerālūdens ir arī uzticams vairogs pret aukstumu, kā rezultātā, lietojot Borjomi minerālūdeni, iespējams izvairīties arī no dažādām saaukstēšanās slimībām un stiprināt imūnsistēmu. Vasarā karstā laikā, kad organisms zaudē daudz sāls, “Borjomi” ne tikai veldzē slāpes, bet atjauno organismā arī sāls līdzsvaru. Unikālā sastāva dēļ „Borjomi” minerālūdeni novērtē arī vīnu pazinēji un profesionāli someljeri, jo tas novērš dehidrāciju, kas parasti ir cēlonis paģirām un sliktai dūšai.

 

„Borjomi” šogad atzīmē 119 gadus un atzīmē, ka šis ūdens arvien izceļas ar unikālo minerālu sastāvu, ko sniedz Borjomi ieleja. “Borjomi” ir jūsu ikdienas dzīves labsajūta un bauda!

 

Par ūdens nozīmi mūsu organismā un pieciem ūdens dzeršanas principiem lasi rakstā “Ūdens – tavas jaunības eliksīrs

Dalīties.

4 komentāru

  1. Nu nezinu nezinu. Man gan leikas , ka tautai tiek pārdota krutka. Piemēram Maxima nopirktais Boržums kas maksā 0,98 lS ir bez garšas un smaržas. Vienkārši gāžēts ūdens. Tai pašā laikā Padomju laikos Boržumam bija izteikta sāļa garša. Tāda paša pudele Super neto ir ar izteiktu hlora garšu. Tieši tāda hlora garša kāda ir Rigas krāna ūdeņa garsā. Kā var zināt ka tā ir īsta manta.

Atbildēt Liene Atcelt